Ubski bazen (foto: Dragana Nedeljković)
Ubski bazen (foto: Dragana Nedeljković)
25.08.2016, 10:02

Slaba sezona na ubskim bazenima

č: | fb:

Zbog loših vremenskih uslova, tokom ove sezone kupanja poseta na ubskim Gradskim bazenima manja je od očekivane. Od 15. juna, kada su bazeni otvoreni, pa do 20. avgusta, prodato je oko 11.000 dnevnih ulaznica, dok je prethodnih godina u proseku bilo između 14.000 i 15.000 kupača.

 

Izuzetak je prošlogodišnje leto, kada je prema podacima Ustanove za kulturu i sport, od 1. juna do 5. septembra, koliko je sezona trajala, zabeležena rekordna poseta u gotovo četiri decenije dugoj istoriji bazena, sa prodatih 18.200 dnevnih i sto sezonskih ulaznica. Direktor Ustanove za kulturu i sport Radovan Puletić smatra da petnaestodnevno kašnjenje s otvaranjem Gradskih bazena, koje je bilo opravdano, jer je olujno nevreme od 1. juna nanelo dosta štete ovom objektu, nije toliko uticalo na ukupan bilans poseta, već je osnovni razlog slabe sezone nestabilo vreme sa čestim kišama, a samim tim i mali broj dana pogodnih za kupanje.

"Pored dnevnih ulaznica, po ceni od svega 150 dinara, koja nije menjana u poslednjih šest godina, u opticaju je bilo i 500 propusnica, koje smo besplatno podelili „vukovcima”, deci iz materijalno ugroženih porodica, penzionerima i bolesnima, a jedan deo je i prodat. Ali, i tu se vidi manjak zainteresovanosti u odnosu na prethodna, a naročito prošlogodišnje leto, tako da smo ostvarili daleko manji prihod od očekivanog. Moram da kažem da postoji i neka psihološka barijera kada je ovaj bazen u pitanju i da se od polovine avgusta leto već smatra završenim, pa posetilaca gotovo da nema, bez obzira na vremenske prilike", kaže Puletić.

 

Radovan Puletić

Radovan Puletić (Foto: Dragana Nedeljković)

Direktor Ustanove za kulturu i sport podseća da se, zbog ograničenih finansijskih sredstva, u sređivanje bazenskog kompleksa nije značajnije ulagalo poslednjih nekoliko godina. Ove sezone uočeni su ozbiljni problemi koje treba sanirati do narednog leta.

"Otvoreni bazeni na Ubu izgrađeni su 1978. godine i sada pokazuju ono što se zove zamor materijala. Mi smo ove godine imali veliki problem sa cevovodima oko bazena, koji su stari koliko i bazen, i samo smo, zahvaljujući brzoj reakciji naših zaposlenih, uspeli da ga rešimo za jedan dan. Međutim, taj problem je pokazao da ovaj objekat mora da prođe jednu ozbiljnu sanaciju i mislim da ćemo to početi da otklanjamo odmah po završetku sezone i uspeti da rekonstruišemo cevovod za naredno leto", kaže Puletić o predstojećim neophodnim investicijama.

 

Iako se kupališna sezona zvanično završava 1. septembra, ukoliko u tom mesecu budu visoke temperature, kao što se najavljuje, Gradski bazeni će nastaviti sa radom i nakon ovog datuma. Radovan Puletić kaže da su spremni da izađi u susret potrebama sugrađana, tako da će bazeni biti otvoreni sve dok bude toplih dana, ali napominje da u produženoj sezoni nije moguće ostvariti ni željeni promet gostiju ni veću zaradu.

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 22 sati 9 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 19 sati 19 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara