Škola Hiljadu trista kaplara (foto: Miroslava Kojić)
Škola Hiljadu trista kaplara (foto: Miroslava Kojić)
05.09.2016, 08:13

Danas počela nastava u Ljiškoj srednjoj školi

č: | fb:

Novu školsku godinu, učenici i profesori ljiške Srednje škole „Hiljadu trista kaplara“započeli su u novom, lepo uređenom prostoru. Krajem marta zaključen je ugovor o rekonstrukciji škole između Opštine Ljig, kao naručioca posla i firme PMC Inženjering” iz Beograda.

 

Danas školska zgrada izgleda potpuno drugačije nego pre tri meseca, odnosno u martu, kada je ovu obrazovnu ustanovu u predizbornoj kampanji posetio premijer Aleksandar Vučić. 

Premijer Vučić u Ljigu

Premijer Vučić u Ljigu (Foto: www.ljig.rs)

Hidroizolacija škole bio je jedan od prioritetnih poslova, kako bi se otklonila vlaga iz kabiteta fizike i hemije u suterenu škole. Urađena je termoizolacija i fasada, okrečene sve učionice, hodnici i druge prostorije, svaki sprat je u drugačijoj boji. Promenjena je unutrašnja stolarija, uređeni toaleti, prepokriven krov i sređeni oluci. Ograđeno je školsko dvorište.

 

U izjavi za Kolubarske.rs, direktorka škole Biljana Jovanović, uz zahvalnost za do sada urađeno, kaže da veruje u obećanje premijera da će 2017.godine i sportska sala u dvorištu škole, započeta 2012, biti završena, čime bi se stvorili bolji uslovi za časove fizičkog vaspitanja, ali i druge sportske i rekreativne aktivnosti učenika i drugih građana. 

 

Škola, izgrađena 1947.godine, posle dvadesetak godina je dograđena, a manjih ulaganja bilo je posle zemljotresa 1998.godine, kada su najveća oštećenja bila na trećem spratu. Sadašnjom rekonstrukcijom zgrade u koju su uložena 22 miliona dinara, škola je dobila potpuno novo ruho i postala je najlepša zgrada u Ljigu i jedna od najlepših škola u Okrugu.

Škola Hiljadu trista kaplara

Škola Hiljadu trista kaplara (Foto: Miroslava Kojić)

 

Radove finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije iz sredstava Fonda solidarnosti Evropske unije.

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 2 sati 7 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 19 sati 2 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 1 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...