Sednica SO Ljig (foto: Miroslava Kojić)
Sednica SO Ljig (foto: Miroslava Kojić)
13.09.2016, 09:31

Rebalans budžeta, izveštaji i imenovanja

č: | fb:

Za ljiške prilike, maratonska sednica Skupštine opštine Ljig, u trajanju od gotovo četiri sata, sa 25 tačaka dnevog reda.

 

Rebalans budžeta bio je jedna od glavnih tema. Odbornici opozicije (GG "Dr Miroslav Maksimović Miki", GG "Zajedno i odlučno za Ljig" i Dveri) kritikovali su veća izdvajanja za sport ( sa 16 na 22 miliona dinara), a nedovoljna za poljoprivredu i smanjenje sredstava za zdravstvo. Za sanaciju posledica elementarnih nepogoda na teritoriji opštine opredeljeno je 30 miliona dinara.

 

Odbornici opozicije naročito su ukazali na činjenicu da Sportski savez ne dostavlja izveštaje o trošenju budžetskih sredstava. Nikakvih informacija o sredstvima za sport (odbojka i fudbal) nema godinama, u ponašanju sadašnje i bivših vlasti nema razlike, isto je bilo i pre pet i pre deset godina. Budžet opštine Ljig posle rebalansa iznosi 488,7 miliona dinara, odnosno povećan je za 24,7 miliona.

Skupštinska većina (SNS, SPS i dva Ljajićeva odbornika) sa 19 glasova, izglasala je novu odluku o budžetu. Opozicija nije podržala rebalans.

Sednica SO Ljig

Sednica SO Ljig (Foto: Miroslava Kojić)

Tema je bila i likvidacija TV Ljig. Pošto nije bio zainteresovanih kupaca, sproveden je postupak likvidacije koji je odlukom Skupštine okončan, dokumentacija će biti poverena osnivaču na čuvanje. Zaposlenima je još u februaru prestao radni odnos.

 

Iz izveštaja ljiškog komunalnog preduzeća vidi se da su velika dugovanja pravnih lica, a neka potraživanja su i zastarela. U Belanovici postoji JKP "Šumadija" i ono će sledeće godine prestati da postoji, odnosno biti pripojeno Komunalcu, što je u skladu sa odredbama novog Zakona o preduzećima koji ne dozvoljava postojanje više od jednog komunalnog preduzeća u opštini. Na ovoj sednici je, posle ostavke (kažu iznuđene), dugogodišnjeg direktora Milovana Doganjića, izabran u statusu v.d. direktora Predrag Marković.

 

Iako je već sredina septembra, izveštaji preduzeća i ustanova tek su sada usvojeni, kao i programi za 2016.godinu. Za izveštaje o radu Gradske biblioteke i Centra za socijalni rad glasali su i odbornici opozicije, Turistička organizacija i Predškolska ustanova "Kaja" imali su podršku vladajuće većine.

 

Razrešeno je i imenovano više članova nadzornih, upravnih i školskih odbora.

Aktuelno

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 sati 37 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Blagovremeno otkrivanje problema Pre 1 sati 38 minuta

Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade Doma zdravlja

U okviru Službe za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja Valjevo već 15 godina funkcionišu Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade. Cilj rada savetovališta jeste blagovremeno otkrivanje...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 1 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 1 dan 1 sati

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...