Deonica auto-puta (ilustracija) (foto: Miroslava Kojić)
Deonica auto-puta (ilustracija) (foto: Miroslava Kojić)
07.11.2016, 08:06

Svečano otvaranje deonice autoputa

č: | fb:

Posle nekoliko najava i odlaganja, danas u 12 časova, na Takovskoj petlji biće otvorena prva deonica budućeg autoputa Beograd-Južni Jadran, od Donjih Banjana u ljiškoj opštini do Preljine kod Čačka.

 

Takovo ima simboličan značaj u srpskoj istoriji i smatra se da je zbog toga odabrano kao mesto svečanosti, mada je ulaz na autoput sa Ibarske magistrale, na sedam kilometara od Ljiga u pomenutom selu, a odatle do Takovske petlje ima 22 kilometra. Ukupna dužina završene trase je 40,3 kilometra.

Deonica autoputa Beograd-Južni Jadran

Deonica autoputa Beograd-Južni Jadran (Foto: Miroslava Kojić)

Autoput prolazi još i kroz delove opštine Gornji Milanovac, pa će se na svečanosti, koja počinje u 11.00 časova, obratiti Dragan Lazarević, predsednik opštine Ljig, Milun Todorović, gradonačelnik Čačka i domaćin, predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević.

 

Premijer Aleksandar Vučić će u 12 časova, posle obraćanja građanima i javnosti, otvoriti autoput. Najavljen je dolazak potpredsednice Vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, a očekuje se prisustvo i nekog od visokih zvaničnika Azerbejdžana (verovatno potpredsednika Vlade) i ambasadora u Beogradu Eldara Hasanova, pošto je azerbejdžanska firma Azvirt bila izvođač radova, vrednih 308 miliona evra.  

 

U kulturno-zabavnom programu nastupiće folklorna društva iz Ljiga, Gornjeg Milanovca i Čačka. Za građane iz Ljiga koji žele da prisustvuju otvaranju deonica autoputa, obezbeđen je autobuski prevoz.

 

U subotu su se, povodom prestojećeg događaja na novom autoputu, u Ljigu okupili predsednici susednih opština i Darko Glišić, predsednik ubske opštine.

 

 

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 14 sati 6 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 3 komentara

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 9 sati 31 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...