Gornji Milanovac (foto: www.gornjimilanovac.rs)
Gornji Milanovac (foto: www.gornjimilanovac.rs)
08.12.2016, 09:27

Rođen mali veliki dečak

č: | fb:

Ljižanka Маrija Filipović rodila je dečaka teškog 5,9 kilograma i dugačkog 64 cm, juče u porodilištu u Gornjem Milanovcu. Ovo je Mariji drugi porođaj i drugi carski rez, a oba puta na najlepšem lekarskom poslu bio je dr Milorad Nikolić. Sada četvorogodišnja Iva, na rođenju je imala 4,25 kilograma.

Majka i beba su dobro. Dečak još nema ime, a Marija i njen muž Goran imaju u užem izboru nekoliko imena.

 

Marija je takođe rođena u Gornjem Milanovcu, kao i njena mlađa sestra. Zato je odabrala tu bolnicu kao mesto rođenja svoje dece, kaže u izjavi za Kolubarske.rs.

 

U porodilištu su bili veoma iznenađeni kada je beba izmerena. Babice  do sada nisu imale priliku da vide tako veliku bebu, a bebe teške oko 6 kilograma i u svetskim razmerama su retke. Težina beba u Srbiji je prosečno 3,5 kilograma.   

 

Žene iz ljiške opštine porađaju se u Valjevu, a jedan broj bira Gornji Milanovac. Tako je bilo i pre tridesetak godina, tako je i poslednjih godina, te je mnogim Ljižanima i Ljižankama, u dokumentima upisana opština u blizini Rudnika. Stanovnicima nekih sela ljiške opštine bliži je Gornji Milanovac nego Valjevo, saobraćajne veze su bolje, manje gužve u bolnici, a žene navode i ljubaznost lekara i drugog medicinskog osoblja kao razloge odlaska u gornjomilanovačku bolnicu na preglede tokom trudnoće i porođaje.

 

 

 

 

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 6 sati 46 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 1 komentar

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 2 sati 11 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...