Goran Milkjkoivić i Darko Glišić (foto: Milovan Milovanović)
Goran Milkjkoivić i Darko Glišić (foto: Milovan Milovanović)
23.12.2016, 13:37

Ub se pobratimio sa Belom Palankom

č: | fb:

Predsednici opština Ub i Bela Palanka, Darko Glišić i Goran Miljković potpisali su Povelju o bratimljenu, koja treba da doprinese bližoj saradnji i međusobnom povezivanju dve lokalne samouprave, pre svega, na kulturnom i sportskom planu. Svečani čin obavljen je u ubskom Domu kulture, u prisustvu visokih predstavnika obe opštine, kao i drugih zvanica iz javnog života.

 

Podsećajući da je potpisivanju Povelje prethodilo prihvatanje inicijative o bratimljenju od strane Skupština opština Ub i Bela Palanka, Glišić je ukazao da je ozvaničenjem protokola ovekovečeno prijateljstvo iskrenih prijatelja.

 

"Opština Bela Palanka je naš izbor. Mogli smo da se opredelimo za bilo koju drugu opštinu, ali smo se opredelili za Belu Palanku, ne zato što je najbogatija opština i što će neko da ima ličnu korist, već zbog toga što je to opština koja duhom odslikava jug Srbije, a mi želimo da imamo za prijatelja nekoga ko može slobodno da se nazove reprezentom jednog regiona u našoj državi. Zbog toga smo odlučili da uspostavimo bližu saradnju, družimo se i razmenjujemo dobra iskustva u interesu građana obe opštine", rekao je Darko Glišić na svečanoj ceremoniji.

 

 Domaćini i gosti

Domaćini i gosti (Foto: Milovan Milovanović)

Zadovoljstvo zbog potpisivanja Povelje o bratimljenju izrazio je i Goran Miljković, prvi čovek Bele Palanke, opštine iz Pirotskog okruga, koja ima oko 12.000 stanovnika.

 

"Drago mi je što su dve opštine sa dva različita kraja Srbije potpisale Povelju i što će sarađivati na obostranu korist. Mi smo već započeli saradnju krajem novembra, kada je ubsko amatersko pozorište 'Raša Plaović' gostovalo na našem pozorišnom festivalu. Uvek se kreće od kulture i sporta, a nadam se da će se, vremenom, povezati i naši privrednici u cilju poboljšanja odnosa i podizanja standarda naših građana. Iako su u pitanju dve različite opštine po veličini i možda po mentalitetu, mislim da ćemo ovom Poveljom unaprediti naše odnose i nekako uspeti da unapredimo i život našim građanima", izjavio je predsednik belopalanačke opštine Goran Miljković. On se zahvalio domaćinima na dobrodošlici uz poziv da u što skorije vreme posete Belu Palanku.

 

Osim sa belopalanačkom, Opština Ub ranije se pobratimila sa Zubinim Potokom na severu Kosova, opštinama Tivat u Crnoj Gori, Braslovče u Sloveniji, Istočno Novo Sarajevo i Lopare u Republici Srpskoj, ali i sa kineskim gradom Huainan, koji će na Ubu izgraditi Park prijateljstva. 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 9 sati 48 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 16 sati 45 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 16 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara