Novogodišnja bajka (foto: Dragana Nedeljković)
Novogodišnja bajka (foto: Dragana Nedeljković)
29.12.2016, 13:25

Večeras humanitarna "Novogodišnja bajka"

č: | fb:

Glumci ubskog amaterskog pozorišta "Raša Plaović" večeras će u humanitarne svrhe izvesti predstavu "Novogodišnja bajka" i na taj način uključiti se u akciju prikupljanja paketića za decu obolelu od raka, koju je pre desetak dana pokrenula Ivana Stanojlović, o čemu su pisale i kolubarske.rs.

 

Umesto da kupe karte, gledaoci treba da donesu slatkiše, igračke (ne plišane), slikovnice i knjige, od kojih će biti napravljeni paketići. Kao i ostalih 250 paketića, prikupljenih na humanitarnoj akciji na Ubu 21. decembra, i ovi  pokloni biće podeljeni deci koja će predstojeće novogodišnje i božićne praznike provesti u bolnicama.

 

Ubski glumci pokazaće svoju humanost na delu i za Srpsku novu godinu, kada će posetiti jednu roditeljsku kuću u Beogradu, gde borave mališani iz cele Srbije tokom lečenja u prestonici, i za njih odigrati "Novogodišnju bajku", kako bi ih obradovali i razveselili.

 

Novogodišnja bajka

Novogodišnja bajka (Foto: Dragana Nedeljković)

Inače, predstava "Novogodišnja bajka" urađena je kao adaptacija istoimenog kratkog filma za odraslu decu  nekada veoma popularne pozorišno-muzičke trupe "Kuguarsi", koju je predvodio glumac Dragan Jovanović. U postavci ubskih glumaca, vešto je prilagođena najmlađoj publici, ali u njoj podjednako uživaju i stariji.

Duhovita, koliko i original, vesela i zabavna, predstava objedinjuje nekoliko poznatih bajki, a svojim komičnim bravurama posebno su je ukrasili glumci Aleksandar Tadić kao Baba Mrazica, Mirjana Simić u ulozi Crvenkape, Mišel Kaplarević kao Vuk, Voja Raonić koji tumači Prase i Madjioničara i Vladimir Tadić kao Deda Mraz. Nastala je u produkciji Ustanove za kulturu i sport Ub i u njenoj realizaciju učestvuju još Nemanja Jovanović (ton i svetlo) i Zorica Sibinović (šminka i kostimi). Do sada je izvedena desetak puta i osim mališana iz ubske Predškolske ustanove, u "Novogodišnjoj bajci" uživali su i osnovci iz Radljeva i Jabučja, dok će 4. januara moći da je vide i Lajkovčani, u okviru manifestacije "Ulica otvorenog srca".

 

Novogodišnja bajka

Novogodišnja bajka (Foto: Dragana Nedeljković)

U poslednje dve decenije, Pozorište "Raša Plaović" pred kraj svake godine priprema novu prazničnu predstavu na najmladje. "Novogodišnja bajka" se razlikuje od svih ostalih, jer je na repertoaru već treći put. Prema rečima Aleksandra Tadića, glumca i režisera ubskog pozorišta, obnavlja se na zahtev vaspitača iz Predškolske ustanove, koji smatraju da je po meri najmlađih ljubitelja pozorišta i da svaka nova generacija u Vrtiću treba da je pogleda.  

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 21 sati 45 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara