Glišic, Kekic i Nikolic (foto: Dragana Nedeljković)
Glišic, Kekic i Nikolic (foto: Dragana Nedeljković)
30.12.2016, 13:32

Poštanska štedionica donirala pola miliona dinara

č: | fb:

Banka Poštanska štedionica donirala je ubskom Domu zdravlja sredstva u iznosu od 500.000 dinara za nabavku medicinske i druge opreme. Najveći deo novca je utrošen za opremanje službe fizikalne medicine, koja je dobila laser, ležaj za medicinsku masažu, otomane, računar i kompjuterski sto, a manji deo je uložen u Dečje odeljenje, gde je nabavljen sto za povijanje beba, otoman i kompjuter. Takođe, kupljen je i jedan fotokopir aparat sa skenerom, koji će dobro doći svim zaposlenima.

 

Povodom realizacije donacije, danas je Dom zdravlja posetio Bojan Kekić, predsednik Izvršnog odbora Poštanske štedionice i istakao da ova banka ima dosta klijenata i ostvaruje dobar profit na teritoriji ubske opštine.

„Kao društveno odgovorna banka, u saradnji sa lokalnom samoupravom smo odlučili da budemo donatori zdravstvenoj ustanovi iz osnovnog razloga što ono što doniramo i vidimo. Posebno mi je veliko srce kada vidim da su aparati kupljeni za deset, petnaest dana od kada smo uplatili sredstva“, rekao je Kekić.

 

Nikolic,Glišic i Kekic

Nikolic,Glišic i Kekic (Foto: Dragan Belajac)

Zahvalivši se na donaciji, direktorka Doma zdravlja dr Biljana Nikolić ukazala je da svakodnevno na tretmane fizikalne terapije dolazi tridesetak pacijenata i da služba radi u dve smene.

„Lokalna samouprava je uvek imala razumevanja za nas i za potrebe naših pacijenata, tako da iz sopstvenih sredstava plaća fizikalne tehničare, s tim što  doktorka fizijatar konsultant dolazi jednom nedeljno. U aprilu bi to trebalo da se promeni, kada ćemo svakodnevno imati specijalistu fizijatra“, navela je dr Nikolić ističući da će sa doniranom opremom ubski Dom zdravlja u znatnoj meri poboljšati kvalitet usluga.

Donirana oprema

Donirana oprema (Foto: Dragana Nedeljković)

 

Poštanskoj štedionici i Bojanu Kekiću zahvalio se i predsednik ubske opštine Darko Glišić rekavši da je uz pomoć te banke rešen dugogodišnji problem, a to je nedostatak adekvatne opreme za fizikalnu terapiju.

„Pacijenti koji su morali da putuju u okolna mesta, kako bi imali adekvatan tretman, sada će u svom mestu moći dobiju sve što im je potrebno“, konstatovao je Glišić.

 

Govoreći o dosadašnjim aktivnostima i naporima lokalne samouprave na polju unapređenja kvaliteta zdravstvene zaštite, predsednik ubske opštine je podsetio da je zahvaljujući donatorima u poslednje tri godine u Dom zdravlja uloženo oko 300.000 evra.

 

„Sve službe dobile su potpuno novu medicinsku opremu i aparate, čak i opremu koju nemaju druge zdravstvene ustanove u okruženju. Za kraj je ostala fizijatrija, za koju nikako nismo mogli da nađemo rešenje sve dok nam u pomoć nije pritekla Poštanska štedionica. Vremena su takva da lokalna smouprava ne može mnogo novca odvojiti za opremanje ovako velikih ustanova, sa velikim brojem zaposlenih, u koji veliki broj pacijenata dolazi da zatraži pomoć. Zbog toga će oslanjanje na donacije biti naša politika i u narednoj godini, a nije još mnogo toga ostalo da se Dom zdravlja kompletira“, rekao je Darko Glišić.

Kako je naglasio, jedan od ključnih zadataka u narednoj godini biće završetak izgradnje i opremanje pomoćnog objekta Doma zdravlja, u kome će se nalaziti ostava za eko materijal, radionica sa magacinom za automobilske gume i rezervne delove, perionica, vešeraj, arhiva i sala za edukaciju, a država je obećala sredstva za ove namene.

 

Direktorka ubskog Doma zdravlja dr Biljana Nikolić takođe napominje da je u prethodne tri godine ova ustanova opremljena po najvišim standardoma i da jedino što je ostalo da se uredi jeste Služba opšte prakse, koju je neophodno renovirati. 

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 16 sati 35 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 13 sati 44 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara