Glišic, Kekic i Nikolic (foto: Dragana Nedeljković)
Glišic, Kekic i Nikolic (foto: Dragana Nedeljković)
30.12.2016, 13:32

Poštanska štedionica donirala pola miliona dinara

č: | fb:

Banka Poštanska štedionica donirala je ubskom Domu zdravlja sredstva u iznosu od 500.000 dinara za nabavku medicinske i druge opreme. Najveći deo novca je utrošen za opremanje službe fizikalne medicine, koja je dobila laser, ležaj za medicinsku masažu, otomane, računar i kompjuterski sto, a manji deo je uložen u Dečje odeljenje, gde je nabavljen sto za povijanje beba, otoman i kompjuter. Takođe, kupljen je i jedan fotokopir aparat sa skenerom, koji će dobro doći svim zaposlenima.

 

Povodom realizacije donacije, danas je Dom zdravlja posetio Bojan Kekić, predsednik Izvršnog odbora Poštanske štedionice i istakao da ova banka ima dosta klijenata i ostvaruje dobar profit na teritoriji ubske opštine.

„Kao društveno odgovorna banka, u saradnji sa lokalnom samoupravom smo odlučili da budemo donatori zdravstvenoj ustanovi iz osnovnog razloga što ono što doniramo i vidimo. Posebno mi je veliko srce kada vidim da su aparati kupljeni za deset, petnaest dana od kada smo uplatili sredstva“, rekao je Kekić.

 

Nikolic,Glišic i Kekic

Nikolic,Glišic i Kekic (Foto: Dragan Belajac)

Zahvalivši se na donaciji, direktorka Doma zdravlja dr Biljana Nikolić ukazala je da svakodnevno na tretmane fizikalne terapije dolazi tridesetak pacijenata i da služba radi u dve smene.

„Lokalna samouprava je uvek imala razumevanja za nas i za potrebe naših pacijenata, tako da iz sopstvenih sredstava plaća fizikalne tehničare, s tim što  doktorka fizijatar konsultant dolazi jednom nedeljno. U aprilu bi to trebalo da se promeni, kada ćemo svakodnevno imati specijalistu fizijatra“, navela je dr Nikolić ističući da će sa doniranom opremom ubski Dom zdravlja u znatnoj meri poboljšati kvalitet usluga.

Donirana oprema

Donirana oprema (Foto: Dragana Nedeljković)

 

Poštanskoj štedionici i Bojanu Kekiću zahvalio se i predsednik ubske opštine Darko Glišić rekavši da je uz pomoć te banke rešen dugogodišnji problem, a to je nedostatak adekvatne opreme za fizikalnu terapiju.

„Pacijenti koji su morali da putuju u okolna mesta, kako bi imali adekvatan tretman, sada će u svom mestu moći dobiju sve što im je potrebno“, konstatovao je Glišić.

 

Govoreći o dosadašnjim aktivnostima i naporima lokalne samouprave na polju unapređenja kvaliteta zdravstvene zaštite, predsednik ubske opštine je podsetio da je zahvaljujući donatorima u poslednje tri godine u Dom zdravlja uloženo oko 300.000 evra.

 

„Sve službe dobile su potpuno novu medicinsku opremu i aparate, čak i opremu koju nemaju druge zdravstvene ustanove u okruženju. Za kraj je ostala fizijatrija, za koju nikako nismo mogli da nađemo rešenje sve dok nam u pomoć nije pritekla Poštanska štedionica. Vremena su takva da lokalna smouprava ne može mnogo novca odvojiti za opremanje ovako velikih ustanova, sa velikim brojem zaposlenih, u koji veliki broj pacijenata dolazi da zatraži pomoć. Zbog toga će oslanjanje na donacije biti naša politika i u narednoj godini, a nije još mnogo toga ostalo da se Dom zdravlja kompletira“, rekao je Darko Glišić.

Kako je naglasio, jedan od ključnih zadataka u narednoj godini biće završetak izgradnje i opremanje pomoćnog objekta Doma zdravlja, u kome će se nalaziti ostava za eko materijal, radionica sa magacinom za automobilske gume i rezervne delove, perionica, vešeraj, arhiva i sala za edukaciju, a država je obećala sredstva za ove namene.

 

Direktorka ubskog Doma zdravlja dr Biljana Nikolić takođe napominje da je u prethodne tri godine ova ustanova opremljena po najvišim standardoma i da jedino što je ostalo da se uredi jeste Služba opšte prakse, koju je neophodno renovirati. 

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 8 sati 19 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 1 dan 1 sati

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 8 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...