Sa prošlogodišnje manifestacije na Ubu (foto: Milovan Milovanović)
Sa prošlogodišnje manifestacije na Ubu (foto: Milovan Milovanović)
14.02.2017, 19:18

Ubljani u akciji “I ja se borim”

č: | fb:

Povodom 15. februara, Svetskog dana dece obolele od raka, na Ubu će sutra biti održane dobrotvorne akcije podrške pod sloganom "I ja se borim".

 

Program počinje u 11 časova u Domu kulture gde će se, osim humanitarne aukcije rukotvorina, organizovati i brojne aktivnosti za mališane, kao što su šminkanje, friziranje, crtanje po licu, fotografisanje, druženje sa doktorom klovnom i drugi sadržaji. Stariji Ubljani moći će ka kupe balone i promotivne artikle Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR), a sav novac od prodaje i aukcije namenjen je za završetak izgradnje novog dečjeg Hematološko-onkološkog odeljenja u Nišu.

 

Tačno u 13 časova na ubskom Gradskom trgu okupljeni će, kao u još 39 gradova u Srbiji, gde se obeležava ovaj dan, pustiti na stotine zelenih balona kao simboličnu podršku deci koja se trenutno leče od raka i u znak sećanja na mališane koji su izgubili bitku protiv opake bolesti.

 

Organizatori ovog humanitarnog događaja su Ivana Stanojlović, predstavnica NURDOR-a za ubsku opštinu, vaspitačica Željka Stanojević i učitelji Milica Pušonja i Milan Čubra, dok su veliki doprinos  kampanji "I ja se borim" pružili brojni volonteri, potom udruženja, privatnici i ustanove iz ubske opštine.

 

Svetski dan dece obolele od raka na Ubu se obeležava drugu godinu za redom. Iako su građani i prvi put u velikom broju učestvovali u manifestaciji, ove godine je odziv onih koji žele da doprinesu njenom humanitarnom karakteru premašio sva očekivanja organizatora. Za aukciju je prikupljeno mnoštvo ukrasnih, upotrebnih i odevnih predmeta ručne izrade, umetničkih slika i drugih sitnica i krupnica, darovanih od srca plemenitih Ubljana.

Sa prošlogodišnje manifestacije na Ubu

Sa prošlogodišnje manifestacije na Ubu (Foto: Milovan Milovanović)

 

"Podstaknuti nesebičnim gestom Jovana Simića, koji je svoju kolekciju dresova dao na aukciju kako bi pomogao u prikupljanju novca za operaciju devojčice Nađe, došli smo na ideju da i mi organizujemo humanitarnu aukciju radi prikupljanja sredstava za drugu fazu izgradnje novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu. Odziv je bio neočekivan, izuzetno veliki broj ljudi nam se javilo i ustupilo svoje rukotvorine, koje će na našoj sutrašnjoj aukciji u Domu kulture posetioci moći da kupe po simboličnim cenama", kaže Ivana Stanojlović, predstavnica NURDOR-a za ubsku opštinu. Ona podseća da je prva faza izgradnje bolnice u Nišu, koja je koštala 25 miliona dinara, završena zahvaljujući donatorskim sredstvima.

 

"Nadamo se da ćemo nastaviti dobrim tempom kao i do sada i da ćemo uspeti da prikupimo novac i za drugu fazu izgradnje, jer svaki kamen, svaka cigla, svaki delić te bolnice urađen je zahvaljujući donacijama građana i firmi", objašnjava Ivana.

 

Kampanja "I ja se borim", koju je udruženje NURDOR započelo početkom 2016. godine, ima za cilj podizanje svesti javnosti o malignim oboljenjima kod dece i poziv na podršku velikom projektu od nacionalnog značaja – izgradnji novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja pri Klinici za dečje interne bolesti u Nišu.

 

Krajem prošle godine završena je prva faza projekta, a sada se prikupljaju sredstva za drugu fazu (unutrašnje građevinske radove, postavljanje instalacija, završne i zanatske radove), kako bi se u planiranom roku, do kraja ove godine, niška klinika otvorila i bolesnoj deci obezbedili bolji uslovi za lečenje.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 4 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara