Članovi sekcije Razigrano pero sa Lidijom Marić Jovanović (foto: Razigrano pero)
Članovi sekcije Razigrano pero sa Lidijom Marić Jovanović (foto: Razigrano pero)
13.03.2017, 09:34

Uspesi učenika škole "Braća Nedić" iz Osečine

č: | fb:

Literarna sekcija "Razigrano pero" i Lingvistička sekcija OŠ "Braća Nedić" iz Osečine, osvojile su prva mesta na ovogodišnjem Republičkom takmičenju literarnih i lingvističkih  sekcija osnovnih i srednjih škola Srbije koje organizuju Društvo za srpski jezik i književnost Srbije, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zadužbina Desanke Maksimović i Vukova zadužbina.

 

Literarna sekcija "Razigrano pero" osvojila je prvo mesto i nagradu "Prof. dr Slobodan Ž. Marković" za rad i rezultate postignute u prethodnoj školskoj godini zahvaljujući predanom radu i talentu svih njenih članova. Nagradom "Prof. dr Slobodan Ž. Marković", nagrađena je i Lidija Marić Jovanović za stručno vođenje Literarne sekcije "Razigrano pero". Literarna sekcija treći put učestvuje na republičkom takmičenju i treći put osvaja nagradu.

 

Lingvistička sekcija je osvojila prvo mesto za istraživački rad i promovisanje i očuvanje srpskog jezika u prethodnoj školskoj godini, a za stručno vođenje sekcije nagrađena je profesorka Dragica Puljezević. Lingvistička sekcija šesti put učestvuje na republičkom takmičenju i peti put osvaja jednu od prve tri nagrade.

 

Izuzetni retultati, talenat i zalaganje učenika obe sekcije zaslužni su za dva presedana u istoriji republičkih takmičenja sekcija. Literarna i lingvistička sekcija OŠ "Braća Nedić" jedine su sekcije iste škole koje su iste godine pobedile ili osvojile nagrade na Republičkom takmičenju literarnih i lingvističkih sekcija osnovnih i srednjih škola Srbije. Prvi put obe sekcije i profesorke, koje njima rukovode, nagrađene su za rad pre pet godina, lingvistička sekcija prvom, a literarna drugom nagradom, a ove godine obe sekcije pobedile su u svojim kategorijama za rad i rezultate u prethodnoj školskoj godini.

 

Posebna zanimljivost je to što su članovi obe sekcije u najvećem broju đaci putnici, kao i njihove profesorke - Lidija Marić Jovanović putuje iz Lazarevca, a Dragica Puljezević putuje iz Zavlake u Osečinu.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 9 sati 49 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 12 sati 26 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara