Obnova elektromreže u Slatini (foto: Milovan Milovanović)
Obnova elektromreže u Slatini (foto: Milovan Milovanović)
16.03.2017, 14:29

Remontovano šest kilometara mreže u Slatini

č: | fb:

U skladu sa ranije planiranim investicijama na području opštine Ub, Elektroprivreda Srbije prve lepe dane u ovoj godini iskoristila je za obnovu elektromreže u Slatini. Radovi se privode kraju, a obuhvatali su rekonstrukciju šest kilometra niskonaponske mreže, zamenu drvenih bandera sa 150 betonskih stubova i ugradnju novih priključaka, čime tridesetak domaćinstava u ovom selu dobija kvalitetnije i stabilnije snabdevanje strujom.

 

Predsednik Mesne zajednice Slatine Aleksandar Kovačević objašnjava da je u nekoliko zaselaka, gde su završeni radovi, mreža bila u izuzetno lošem stanju.

 

"U ovom kraju Slatine, deo Marinkovići, Isići i Đurđevići, struja je bila očajna. Napon je bio jako slab, daleko ispod svih standarda. Čekali smo nekih 15 godina na realizaciju, a prvi zahtev za rekonstrukciju mreže podnet je 2000. godine, kada se krenulo sa radovima i ubrzo stalo. Do danas je bilo neizvesno kada ćemo rešiti dugogodišnji problem, a sada je konačno i on skinut sa dnevnog reda, na naše veliko zadovoljstvo. Moram da kažem da su i meštani dali svoj doprinos tako što učestvovali u iskopavanju rupa za 150 betonskih bandera i betoniranju", rekao je predsedsdnik MZ Slatina Aleksandar Kovačević. Dodao je da je u selu neophodno još koliko-toliko popraviti putnu infrastrukturu i izmestiti jedan trafo.

 

Darko Glišić sa meštanima Slatine

Darko Glišić sa meštanima Slatine (Foto: Milovan Milovanović)

Predsednik opštine Ub Darko Glišić, koji je obišao završne radove u Slatini, zahvalio se Elektroprivredi Srbije na razumevanju za potrebe građana Tamnave, tako da je u značajnoj meri rešen problem snabdevanja električnom energijom. Tom prilikom je najavio i predstojeća, velika ulaganja u gradsku i seosku infrastrukturu.

 

"Ova godina biće bogata radovima i investicijama u opštini Ub. Mislim da ćemo u narednih mesec ili dva dana imati oko tridesetak otvorenih gradilišta, od objekata, preko putne infrastrukture i elektromreže, do vodovodne i kanalizacione mreže. Biće to jedna radna godina u kojoj ćemo, u odnosu na prethodne, uraditi najviše kilometara asfalta i niskonaponske mreže. Sasvim je sigurno da će u prvoj polovini godine nove asfaltne deonice dobiti bar 27, 28 sela.

Uspeli smo na vreme sve administrativne i tehničke poslove da obavimo, deo tendera je već završen, neke ugovore već potpisujemo i samo čekamo da se vremenske prilike stabilizuju kako bismo krenuli sa radovima. Na sutrašnjoj sednici Skupštine opštine Ub biće usvojena dopuna odluke o Generalnom urbanističkom planu Uba, čime obezbeđujemo uslove da u potpunosti uredimo prostor  iza novih zgrada Policijske stanice i Opštinske uprave, što smo ranije najavili. Planiramo da ovu godinu iskoristimo na najbolji mogući način i oborimo rekord u svemu što smo radili u prethodnih pet godina, koliko uživamo poverenje građana i snosimo odgovornost za sve što se dešava u našoj opštini", naveo je prvi čovek ubske opštine Darko Glišić.

 

Prema opštinskim planovima, najkritičnije tačke niskonaponske mreže najpre će biti remontovane u Lončaniku, Sovljaku i Tularima, a potom i u drugim mesnim zajednicama koje su takve zahteve dostavili lokalnoj samoupravi.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 4 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara