Pobednička ekipa ubske Tehničke škole (foto: PANI)
Pobednička ekipa ubske Tehničke škole (foto: PANI)
27.03.2017, 16:01

Nagrađene na konkursu "Evropski dnevnik"

č: | fb:

Na konkursu EU info centra za najbolje kreativne i inovativne radove učenika srednjih škola na temu "Evropski dnevnik", ekipa Tehničke škole "Ub" osvojila je petodnevno studijsko putovanje u zemlje Evropske unije. 

 

Nagrada im je dodeljena u kategoriji literarni ili novinarski pisani rad za projekat "TEHNovine" - prvi elektronski školski časopis, koji su pokrenule, osmislile i priredile učenice prvog razreda smera finansijski tehničar Nevena Mihailović, Vanja Puletić i Suzana Jevrić, uz podršku mentorke Jelene Pavlović. One će na nagradnu ekskurziju krenuti 9. maja, na Dan Evrope, zajedno sa pobednicima konkursa u preostale tri kategorije: foto reportaža ili foto rad, video forma (novinarske, umetničke, dokumentarističke, igrane dramatizacije) i multimedija.

 

Na ovogodišnji konkurs "Evropski dnevnik", koji sprovodi EU info centar pod pokroviteljstvom Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, pristiglo je 164 radova, a stručni žiri sastavljen od novinara, profesora, snimatelja i fotografa, dodelio je po četiri nagrade u sve četiri kategorije. Konkurs predstavlja nastavak prethodnih aktivnosti Delegacije EU i Ministarstva kulture i informisanja u okviru publikacije "Evropski dnevnik" i promocije medijske pismenosti među srednjoškolcima.

 

Prvi elektronski časopis ubske Tehničke škole "TEHNovine" prvenstveno je pokrenut sa ciljem da kako učenike, tako i profesore, bliže upozna sa evropskim vrednostima, pruži uvid u najaktuelnije događaje iz sveta evropske kulture i umetnosti, kao i da informiše o aktivnostima škole i najznačajnijim lokalnim temama.  

 

Osim u elektronskoj, prvi broj novina objavljen je i u štampanoj verziji. Uz pomoć profesorke srpskog jezika i književnosti Jelene Pavlović, celokupan dizajn, kao i sadržaj, osmislile su učenice i polaznice novinarske sekcije Nevena Mihailović, Vanja Puletić i Suzana Jevrić, koje su i autorke svih tekstova, tematski raznolikih i zanimljivih. 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 17 sati 21 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 17 sati 22 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara