Centar Ljiga (foto: Miroslava Kojić)
Centar Ljiga (foto: Miroslava Kojić)
03.04.2017, 09:04

Vučić ubedljivo prvi u Ljigu

č: | fb:

Prema preliminarnim rezultatima u Ljigu je najviše glasova osvojio Aleksandar Vučić 58,29 posto, na drugom mestu je Saša Janković sa 10,96 posto, treći je Luka Maksimović sa 8,97 posto glasova birača

 

U birački spisak na teritoriji Ljiga upisano je 9730 ljudi, sedam manje nego prošle godine. Na izbore je izašlo 6011, odnosno 62,42 posto upisanih birača. Nevažećih listića bilo je 2,55 posto.

 

Najviše glasova  dobio je Aleksandar Vučić  3504 (58,29 %), drugi je Saša Janković  659 (10,96%), Luka Maksimović ima 539 glasova (8,97%), Boško Obradović 337,  Vuk Jeremić 315, Vojislav Šešelj 253, Saša Radulović 85, Aleksandar Popović 70, Milan Stamatović 58, Miroslav Parović 24 i Nenad Čanak 13 glasova.

 

U toku jučerašnjeg prepodneva, predsednik opštine Ljig, Dragan Lazarević, ispred biračkog mesta u selu Jajčić, gde je glasao, dao je izjavu u kojoj je govorio o pobedi Vučića, što je tokom dana objavila nepostojeća TV Ljig info. Po zakonu, propaganda bilo koje vrste ispred biračkog mesta zabranjena je dok traje glasanje, čak i lepljene plakata u blizini biračkog mesta. Posle objave po društvenim mrežama, snimak je skinut.

 

I pored obuke za predsednike i zamenike predsednika biračkih odbora, održane prilikom primopredaje izbornog materijala, bilo je propusta u popunjavanju zapisnika. Sa jednog biračkog mesta u Ljigu, u opštinu je donet zapisnik bez ikakvih podataka o broju birača, izlaznosti, procentima važećih i nevažećih listića. Na tom mestu predsednik biračkog odbora bio je aktuelni predsednik Skupštine opštine Ljig Goran Milovanović.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 9 sati 30 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 12 sati 19 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.