Plakat (foto: Mišel Kaplarević)
Plakat (foto: Mišel Kaplarević)
31.05.2017, 08:11

Večeras premijera ubskog pozorišta

č: | fb:

Ansambl pozorišta "Raša Plaović" večeras će na sceni ubskog Doma kulture premijerno izvesti predstavu "Tuđ život". Komad je rađen po tekstu Novosađanina Milana Milovanovića, režiju i scenografiju zajednički potpisuju Aleksandar Tadić i Duško Ašković, a produkciju Ustanova za kulturu i sport. 

 

U novoj predstavi ubskog amaterskog pozorišta igraju iskusni glumci: Vladimir Tadić, Slavica Maletić, Mišel Kaplarević, Zoran Avramović, Mirjana Simić, Voja Raonić, Aleksandar Petrović, Milan Marković, Žikica Milošević, Snežana Jovanović i Dragana Janković. Za muziku je zadužen Nemanja Jovanović, a za šminku Zorica Sibinović.

 

Rad na novoj predstavi pozorišta "Raša Plaović" započeo je u martu 2016. godine, kada se režije prihvatio glumac Aleksandar Tadić, dugogodišnji nosilac repertoara, koji se već nekoliko puta uspešno oprobao i u ovoj ulozi. Pripreme su prekinute u oktobru zbog finansijske prirode i nakon šestomesečne pauze glumcu su u martu nastavili sa probama. Tada im je u pomoć priskočio Duško Ašković, koji je finalno uobličio "Tuđ život", a osim zajedničke režije i scenografije u tandemu sa Tadićem, sam je radio rasvetu.

 

Duško Ašković

Duško Ašković (Foto: Dragan Belajac)

Sa Aškovićem, inspicijentom, organizatorom, a po potrebi i glumcem, najpre godinama u Ateljeu 212, a sada u Zvezdara teatru, Pozorište "Raša Plaović" sarađuje već deceniju. Učestvovao je u pripremi pet projekata i svojim profesionalnim savetima ubskim amaterima nesebično pomagao u postavljanju predstava na scenu i oko rasvete, u izradi scenografije, procesu građenja likova i ulaženja u uloge. "Tuđ život" je predstava koju, po prvi put, zvanično potpisuje kao reditelj, sa doajenom ubskog pozorišta Aleksandrom Tadićem. Ašković ističe da je time počastvovan.

 

- Tadić je pokrenuo ceo projekat, a ja sam ga samo uobličio i doterao, pošto imam dosta iskustva u profesionalnom pozorištu. Veoma volim ubsko pozorište i glumce sa kojima dugo i lepo sarađujem, a sada su me još stavili i na plakat kao reditelja, pokazujući da imaju puno poverenje u mene i da sam ja, po njima, značajan ovde, što mi laska i prija. Zadovoljan sam radom na predstavi i načinom na koji smo uobličili tekst, a prevashodno divnim glumcima amaterima, koji toliko imaju ljubavi i strpljenja i želje da nešto naprave. Stekao sam puno prijatelja ovde i uživam kao da je moje pozorište - kaže Ašković, dodajući da publiku na premijeri večeras očekuje neobična predstava, u kombinciji nekoliko žanrova i sa čudnim zapletom, što bi trebalo da bude dobar recept za uspeh komada "Tuđi život"

 

Premijera predstave pozorišta "Raša Plaović" je 20 časova. Cena karte je 300 dinara. 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 13 sati 25 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 16 sati 2 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara