Učesnici maratona u Mionici (foto: Čedomir Ilić)
Učesnici maratona u Mionici (foto: Čedomir Ilić)
16.07.2017, 17:53

Održan polumaraton Struganik - Mionica

č: | fb:
U okviru tradicionalne manifestacije "Mišićevi dani", kojom Mioničani obeležavaju uspomenu na vojvodu iz Prvog svetskog rata Živojina Mišića, danas je održana polumaratonska trka od Struganika do Mionice.
 
 
Na stazi dugoj 10,5 kilometara, od vojvodine rodne kuće u selu Struganik do trga u centru Mionice na kojem je spomenik vajara Ota Loga (Mišić na konju) pobedio je Marko Ranković iz Lazarevca kod seniora, a Jasmina Gajić iz Krupnja kod seniorki.
 
 
Najbolji junior bio je Dušan Krstić iz Paraćina, dok je najbolja juniorka bila Nikolina Pajić iz Krupnja.
 
 
Među maratoncima, koji su trčali četiri kilometra, pobednik je Sreten Ninković sa Uba, koji je bio promoter današnjeg takmičenja.
 
Mioničkim ulicama trčali su najmlađi atletičari.
 
 
Ovogodišnji "Mišićevi dani" počeli su sinoć otvaranjem izložbe slika Ljube Popovića iz fundusa valjevske Moderne galerije, uručivanjem nagrada za vojna postignuća pripadnicima Vojske Srbije (VS), te odlomcima iz pozorišne predstave "Kolubarska bitka".
 
 
Manifestacija se završava 22. jula posle niza kulturno-zabavnih programa.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 21 sati 27 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara