Ubski bazeni (foto: Milovan Milovanović)
Ubski bazeni (foto: Milovan Milovanović)
27.07.2017, 11:25

Na ubskim bazenima za dva meseca veća poseta nego lane

č: | fb:

Mnogi Ubljani, kao i posetioci iz drugih mesta, su tokom vrelih junskih i julskih dana potražili osveženje na Gradskim bazenima, koji za nepuna dva meseca rada beleži veću posetu nego za celu prošlogodišnju sezonu, saznajemo u Ustanovi za kulturu i sport, koja gazduje kupališnim kompleksom na Ubu. 

 

Naime, lane je od polovine juna do kraja avgusta prodato 11.227 ulaznica, dok je ovog leta od 1. juna do 26. jula prodato 12.009 dnevnih karti. Međutim, prema rečima Ivana Petrovića, radnika Ustanove, bazeni su do juče ugostili mnogo više kupača od ovog broja, pošto je ulaz besplatan za decu predškolskog uzrasta, "vukovce", trudnice, penzionere i osobe sa invaliditetom.

 

Dnevni rekord posećenosti oboren je 9. jula, kada je preko hiljadu kupača iz ubske i okolnih opština ovde pronašlo spas od vrućine, a važno je napomenuti i da zbog restrikcija vode, do sada nije bilo mogućnosti da se organizuje noćno kupanje.

 

Ubski bazeni

Ubski bazeni (Foto: Milovan Milovanović)

Uz najavljeni vreli ceo avgust, u Ustanovi za kulturu i sport očekuju da ovogodišnja kupališna sezona bude bolja i od pretprošle, kada je prodato 18.200 dnevnih ulaznica. Bila je to najuspešnija sezona od izgradnje otvorenih bazena 1978. godine, koja je ostala upamćena i po ostvarenom prihodu.

 

Ivan Petrović ističe da sve one koji posete ubske Gradske bazene, gde ulaznica košta svega 150 dinara, očekuje, pre svega, besprekorno čista voda, koja se redovno ispituje, visok stepen higijene objekta, prijatan ambijent i lepo uređen celokupni kompleks.  

 

Kurs plivanja

 

I ovoga leta, tim pedagoga fizičke kulture iz Školice sporta "Malci Tamnavci" na Gradskim bazenima organizuje kurs plivanja. Obuka je namenjena deci od tri, pa sve do 15 godina, koja su podeljena u grupe  prema uzrastu i sposobnostima.

Ubski bazeni

Ubski bazeni (Foto: Milovan Milovanović)

 

Kako saznajemo od glavog trenera Školice sporta Dejana Mladenovića, profesora fizičkog vaspitanja, kurs pohađa pedesetak polaznika, među kojima osim neplivača, ima i poluplivača i plivača.

 

- Cilj naše obuke jeste da opustimo decu, oslobodimo ih straha od vode i, naravno, naučimo da plivaju pravilnom tehnikom. Imamo mnogo dece koja su i prošle godine pohađala naš kurs i znaju da plivaju, ali žele da usavrše tehnike plivanja. Kod njih se vidi napredak, opušteniji su u vodi i znatno su bolji u odnosu na prošlu godinu - kaže Mladenović.

 

Sa starijim polaznicima, ukoliko su plivači, treneri rade na ispravljanju naučenih tehnika i ovladavanjem novih.

                                                                                                                         

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 13 sati 28 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 16 sati 17 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.