Udovičić i Janković na napuštenom gradilištu (foto: www.mionica.rs)
Udovičić i Janković na napuštenom gradilištu (foto: www.mionica.rs)
31.08.2017, 11:48

Udovičić: “Sa reči prelazimo na dela”

č: | fb:

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je Mionicu i sa predsednikom opštine Bobanom Jankovićem obeležio početak radova na završetku sportske hale u toj varoši.

 

"Prelazimo sa reči na dela", poručio je ministar na napuštenom gradilištu hale sportova, koje je već od danas "oživljeno". 

 

- Nešto što propada 25 godina postaće najsavremenija sportska hala za pet meseci. Rekonstrucijom ove hale, sređivanjem sportskih terena i školskog prostora, Mionica i ceo Kolubarski okrug dobiće sportski centar za sve sportiste i rekreativce, ali i mogućnost održavanja velikih takmičenja. Želimo da Mionica postane još jedan lep centar za sport, da i rukomet dobije svoj Nacionalni trening centar, ali i da stvorimo uslove za sve druge sportove i da ovde okupljamo mlade sportiste iz cele zemlje i regiona - rekao je ministar Udovičić.

 

Janković, Peruničić, Udovičić

Janković, Peruničić, Udovičić (Foto: www.mionica.rs)

Vrednosta radovan na završetku ovog kapitalnog objekta za Mionicu je 113,7 miliona, od čega je Ministarstvo omladine i sporta opredelilo 44 miliona dinara, a ostatak novca je obezbeđen iz budžeta opštine Mionica.

 

- Mionica ima sportsku halu koja decenijama stoji nezavršena, ona je ustvari jedna nezavršena priča, propuštena šansa za generacije koje nisu imale priliku da prve sportske korake imaju baš u njoj. Uz pomoć Vlade Srbije i Ministarstva omladine i sporta krećemo u završenak radova na sportskoj hali i projekat Nacionalnog trening centra za rukomet - rekao je predsednik mioničke opštine Boban Janković.

 

Površina sportske hale je 3.000 kvadrata, kapacitet je oko 2.800 ljudi. Pod će biti urađen prema FIBA i IHF normama za odigravanje međunarodnih utakmica.

 

Uporedo sa radovima na sportskoj hali kreću i radovi na rekonstrukciji zgrade OŠ "Milan Rakić" i parternom uređenju prostora oko škole.

 

- Tako će naši mališani imati privilegiju da im na raspolaganju budu sadržaji koji su do sada bili dostupni samo deci iz velikih gradova. Na ovaj način ćemo stvoriti bazu gde će naša deca moći da treniraju, da se bave različitim sportovima. Mionica će završetkom ovog projekta dobiti sasvim drugačiji izgled i postati mesto okupljanja mnogobrojnih sportista i rekreativaca - poručio je predsednik Mionice Boban Janković.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 13 sati 14 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 16 sati 4 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.