Prvaci ubske škole (foto: Dragana Nedeljković)
Prvaci ubske škole (foto: Dragana Nedeljković)
01.09.2017, 14:47

Dobrodošlica i pokloni za ubske prvake

č: | fb:

U četiri osnovne škole na području ubske opštine danas je u đačke klupe prvi put selo 250 učenika, što je za 14 manje nego lane.

 

Najviše đaka prvaka ima gradska OŠ "Milan Munjas" – 170, dok je prošlog 1. septembra ova obrazovna ustanova bila prinovljena za 177 novih učenika. U matičnu školu upisano je 133 prvaka, raspoređenih u pet odeljenja, a u deset Izdvojenih odeljenja ostalih 37. OŠ "Milan Munjas" ukupno ima 14 Izdvojenih odeljenja, ali u seoskim školama u Paljuvima, Stublenici, Tvrdojevcu i Murgašu ove jeseni nije upisan ni jedan učenik prvog razreda.

 

Druga po veličini škola u ubskoj opštini, "Rajko Mihailović" u Banjani, jedina može da se pohvali sa većim brojem prvaka. U prvi razred je krenulo 44 mališana, šestoro više nego prošle godine, od čega 11 u matičnoj školi, desetoro u Izdvojenom odeljenju u Vrelu, devetoro u Tularima, sedmoro u Kožuaru, troje u Kalinovcu, po dvoje u Vukoni i Brezovici, dok Takovo nema ni jednog prvačića.

 

I u OŠ "Dušan Danilović" Radljevo smanjen je broj prvaka, i to sa prošlogodišnjih 29 na 21. Izdvojeno odeljenje u Kaleniću ima najviše prvačića – osmoro, Brgule šestoro, matična škola u Radljevu četvoro, Šarbane troje, a Gornje Radljevo ni ove, kao ni prošle jeseni, nema najmlađih osnovaca.

 

Najmanje dece stasale za polazak u prvi razred je u Pambukovici, gde je školsko zvono danas prvi put zazvonilo za 15 učenika OŠ "Sveti Sava" ili za četvoro manje nego prošlog septembra. U matičnoj školi upisano je osmoro prvačića, u Izdvojenim odeljenjima u Čučugama i Dokmiru po troje, u Raduši jedno, dok Slatina nije upisivala prvake, jer je škola u tom selu već dve godine zatvorena za đake nakon što je inspekcija procenila da je objekat nebezbedan za nastavu.

Prvaci

Prvaci (Foto: Dragana Nedeljković)

Četiri matične škole danas je posetio predsednik opštine Ub Darko Glišić sa saradnicima kako bi svim đacima prvacima poželeo dobrodošlicu i uručio im prigodne poklone.

 

- To je jedna lepa tradicija, koju smo ustanovili 2012. godine i evo, šestu godinu uzastopno svakog 1. septembra se družimo sa najmlađim polaznicima, spremimo im poklone, kojim želimo da im pokažemo pažnju i damo na značaju, jer njihov prvi dan u školi jeste veliki dan u njihovim životima, kao i da im poželimo sve najbolje u ovoj školskoj godini. Mi ćemo, kao opština, i u narednom periodu odvajati ne mala sredstva za osnovno obrazovanje, kao što smo smo to učinili tokom školskog raspusta, kada smo obnovili nekoliko seoskih škola. Velika sredstva su uložena u rekonstrukciju objekata, tako da naše škole danas izgledaju mnogo bolje nego što su izgledale juče, ali sam siguran da ćemo u narednom periodu učiniti sve što je do nas da sutra izgledaju bolje nego što je to slučaj danas - poručio je Glišić, koji je prvacima poželeo puno sreće, uspeha i petica tokom školovanja.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 17 sati 54 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 17 sati 54 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara