Ubski bazeni (foto: Milovan Milovanović)
Ubski bazeni (foto: Milovan Milovanović)
04.09.2017, 08:41

Ubski bazeni oborili rekord

č: | fb:

Posle tri meseca, na ubskim Gradskim bazenima završena je kupališna sezona, najuspešnija od otvaranja tog objekta 1978. godine. U periodu od 1. juna do 31. avgusta prodato je 18.233 dnevnih ulaznica, čime je oboren rekord od pre dve godine, od 18.200 ulaznica.

 

Cifri od 18.233 karata treba dodati i nekoliko stotina propusnica, pošto je ulaz bio besplatan za dobitnike diplome "Vuk Karadžić", decu predškolskog uzrasta, penzionere, trudnice i osobe sa smetnjama u razvoju, tako da su ovoga leta gradski bazeni ugostili preko 25.000 kupača iz ubske i susednih opština.

 

Osim tropskih temperatura, novom rekordu svakako je doprinela i cena dnevne ulaznice od 150 dinara, čistoća vode i objekta, lep i uređen ambijent, kao i visok nivo kvaliteta usluga. Ono što je najvažnije, sezona je protekla bez tehničkih poteškoća u radu bazena, ističe Radovan Puletić direktor Ustanove za kulturu i sport, koja gazduje gradskim kupališnim kompleksom.

 

- Bazen smo dobro pripremili za ovu godinu, plašeći se posledica njegove starosti, koje su prošle godine bile evidentne kada smo tri puta prekidali rad, pa je radio beprekorno, tako da smo zaista prošli dobro i što se tiče prihoda i što se tiče njegovog funkcionisanja -  u najkraćem sumira minulu sezonu Radovan Puletić.

 

Zbog restrikcija vode, letos nije organizovano noćno kupanje, ali jeste školica plivanja i nekoliko muzičkih programa.

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 5 sati 21 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 1 komentar

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 45 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...