Asfalt u Tvrdojevcu (foto: Dragan Belajac Džagi)
Asfalt u Tvrdojevcu (foto: Dragan Belajac Džagi)
05.09.2017, 12:08

Glišić: "Malo li je toliko puteva u jednoj opštini u jednoj godini"?

č: | fb:

Zahvaljujući nastavku saradnje sa „Putevima Srbije“, na području opštine Ub do kraja građevinske sezone biće izgrađeno još 16 seoskih puteva, a tri su već završena – u Zvizdaru, Tvrdojevcu i Čučugama.

 

Podsećamo, u prvoj fazi radova na lokalnoj putnoj mreži, od sredine marta pa do kraja juna, asfaltirana su 22 lokalna putna pravca sredstvima tog Javnog preduzeća, što je ukupno 38 lokalnih saobraćajnica. Uz zahvalnost investitoru, predsednik opštine Ub Darko Glišić kaže da će čitava jesen biti radna.

 

- Kao što smo obećali, nastavljamo sa realizacijom programa izgradnje i uređenja lokalnih saobraćajnica, koji smo započeli početkom proleća. Nakon kraće letnje pauze, idemo dalje istim tempom, tako da ćemo u aktuelnoj građevinskoj sezoni ukupno uspeti da asfaltiramo čak 38 seoskih puteva. Mislim da je to podatak koji sam po sebi govori koliko smo se borili u ovoj godini, koja nije ni izborna, niti se takmičimo sa drugima. Samo se trudimo da našim građanima rešimo probleme koje možemo i tu nam je savest potpuno čista. Malo li je za jednu godinu da se u jednoj opštini uradi toliko puteva? - zapitao je Glišić uz obećanje da će u narednoj godini još tridesetak seoskih puteva biti stavljeno pod asfalt.

 

Tri nove deonice

 

Najviše razloga za zadovoljstvo imaju meštani Zvizdara, jer su po prvi put dobili asfaltirani put, sa bankinama i odvodom, kao i ivičnjacima na uzbrdici. Put, dužine 2,1 kilometar, prolazi kroz celo selo i spaja Gornji i Donji kraj Zvizdara i ujedno ih povezuje sa regionalnim prvcima Ub-Pambukovica i Ub-Karaula. "Sem igrališta, koje je asfaltirano, mi drugog asfalta u selu nismo imali", predočava Branimir Živković, odbornik i predsednik Mesne zajednice Zvizdar

 

- Ovo je glavni put kroz selo i mnogo znači za meštane, jer obezbeđuje kvalitetniji život svima nama. Reka Ub i Crna bara često plave, pa smo ranije bili prinuđeni da se snalazimo za vreme poplava, pošto nismo mogli ni da dolazimo ni da odlazimo. Sada kada je asfaltiran, konačno i mi možemo pristojno da odemo od svojih kuća i da se vratimo. Put je važan za sve Zvizdarce, jer su sa njim spojeni Gornji i Donji kraj sela, a povezani smo i sa dva regionalna puta - rekao je o značaju prve asfaltne saobraćajnice kroz Zvizdar predsednik Mesne zajednice i odbornik Branimir Živković.

Branimir Živković

Branimir Živković (Foto: Dragana Nedelković)

U okviru ovogodišnje druge faze, završene su još dve kraće deonice, dužine po 500 metara. Jedna je u zaseoku Bukovica u Čučugama na putu prema Pambukovici, gde je do sada, u nekoliko etapa, asfaltirano blizu dva kilometra, a druga u Tvrdojevcu, na relaciji prema Trliću. I ovde je u pitanju nastavak puta, koji je rađen pre dve godine i koji se, takođe, etapno asfaltira.

 

Počela izgradnja hotela

 

Osim na seoskoj putnoj mreži, u toku su radovi i na drugim projektima, pre svega u gradu. Najobimniji su u ubskom naselju Vašarište, gde je počela više puta najavljivana izgradnja hotela. Na istoj lokaciji privode se kraju i radovi na budućoj zgradi javnih službi, koji će biti gotovi u planiranom roku, do 22 septembra, a paralelno sa njom, završava se i nova zgrada Opštinske uprave. Na Vašarištu, koje će uskoro postati nov administrativni centar Uba, u narednim danima trebalo bi da započne i izgradnja dve ulice.

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 7 sati 36 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 14 sati 33 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 14 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara