Nova ograda u dvorištu Vrtića (foto: Dragana Nedeljković)
Nova ograda u dvorištu Vrtića (foto: Dragana Nedeljković)
07.09.2017, 06:59

Nova ograda i prilazna staza za ubski vrtić

č: | fb:

Predškolsku ustanovu "Ub" posetili su predstavnici Narodne banke Srbije, koja je finansirala izgradnju nove ograde oko dvorišta Vrtića, u dužini od 240 metara, kao i popločavanje behatonom 30 kvadratnih metara prilaznih staza. Radovi su koštali preko 2,7 miliona dinara, a izvela ih je ubska Zanatska zadruga "Sloga".

 

Nakon što su gosti, zajedno sa domaćinima, obišli Vrtić, održan je neformalni sastanak kome je prisustvovao i zamenik predsednika opštine Ub Aleksandar Jovanović Džajić. Predstavnici NBS izrazili su veliko zadovoljstvo viđenim i kvalitetom realizovanih radova.

 

- Veoma mi je drago što smo na Ubu i što smo uspeli da pomognemo Vrtiću da dobije novu ogradu i prilazne staze. Prezadovoljni smo kako su radovi izvedeni. Trudimo se da pomognemo kad god možemo i sa ovom ustanovom smo u pregovorima za još neke donacije - rekao je Branko Čerevicki iz Narodne banke Srbije.

 

Direktorka Predškolske ustanove "Ub", Gordana Milosavljević Marković zahvalila se NBS što je vrednom donacijom od preko 2,7 miliona dinara omogućila još bezbedniji i prijatniji boravak dece u dvorištu, jer je sada "ne samo sigurnije, već i izgleda mnogo lepše".

 

Kao znak pažnje za pokazano razumevanje i velikodušnu pomoć, Aleksandar Jovanović Džajić, zamenik predsednika opštine Ub je Čerevickom uručio Zahvalnicu, a direktorka Vrtića i uramljene dečje likovne radove. Pored Branka Čerevickog, Vrtić su posetili i Vesna Đurić, član Komisije NBS za dedelu donacija i Marko Mišević ispred kabineta guvernerke Jovanke Tabaković.

Gosti iz NBS i domaćini

Gosti iz NBS i domaćini (Foto: Dragana Nedeljković)

U ubsku Predškolsku ustanovu ove jeseni upisano je 420 dece, a rad je organizovan u 18 vaspitnih grupa. Postoje četiri jaslene grupe, po tri starije, srednje i mlađe, potom tri grupe predškolaca celodnevnog boravka i dve četvoročasovnog pripremnog programa. Na listi čekanja ostalo je 55 mališana.

 

Za  razliku od matičnog objekta, gde nema mesta za sve, u pripremni predškolski program, koji se realizuje pri seoskih školama, upisano je 20 dece manje nego prošlog septembra.

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 22 sati 36 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 19 sati 46 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara