Rajac  (foto: PSK Pobeda)
Rajac (foto: PSK Pobeda)
23.09.2017, 07:59

Dan čistih planina

č: | fb:

U organizaciji Planinarsko sportskog kluba "Pobeda" iz Beograda, 23. i 24. septembra biće održana sportsko-takmičarska akcija Planinarskog saveza Srbije i Planinarskog saveza Beograda "Dan čistih planina".

 

Prvog dana, u sklopu akcije, je takmičenje "Trofej grada Beograda" u sledećim disciplinama: sportsko penjanje na prirodnoj steni, planinsko trčanje, planinski biciklizam, orijentiring, nadvlačenje konopca. U subotu je planinarenje-pešačenje u čak osam kategorija, od pionira do veterana.

 

Za nedelju je predviđeno pešačenje stazama Rajca: Ba-Rajac (13 km), Rajac-Dobre vode (10 km), Ravna gora-Rajac (12 km), Brajići-Danilov vrh-Rajac (16 km), Paležnica-Rajac (13 km), Rajac-Šiljak-Rajac (13 km), "Čika Duškove pešačke staze" na Rajcu (6 km). Najveći izazov za planinare biće pešačka tura Rajačka transverzala dugačka 44 km.

 

U nedelju je i osmo kolo treking lige Srbije i takmičenje u planinarskoj orijentaciji – šesto kolo lige Srbije i drugo kolo lige Beograda.

Članovi ljiškog organka PSK "Pobeda" u nedelju će očistiti Rajac i okolinu.

 

Već 15 godina na Rajcu se obeležava Svetski dan čistih planina, 26. septembar. Akcije na Rajcu, planinarske i ekološke (obično čišćenja) su uvek vikendom oko tog datuma.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aktuelno

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 16 sati 28 minuta

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 1 komentar

Viktor Mićić (foto: Kolubarski okrug)
Nepoštovanje zakona Pre 21 sati 35 minuta

Čovek sa dve funkcije – nezamenljivi zamenik

Viktor Mićić imenovan za načelnika Kolubarskog okruga, a nije razrešen funkcije zamenika predsednika Skupštine grada. Obavlja dve funkcije, a Zakonom o sprečavanju korupcije zabranjeno je vršenje...  · 20 komentara

Sneg u aprilu u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
Aprilski sneg Pre 20 sati 43 minuta

Vejalo kao usred zime

Jak talas zahlađenja stigao je u Srbiju i drastično je oborio temperature, negde i preko 20 stepeni, a padao je i sneg. U Valjevu je jutros vejalo skoro jedan čas, sneg se nije zadržao, dok se na...  · 2 komentara