Mionica (foto: Đorđe Đoković)
Mionica (foto: Đorđe Đoković)
29.09.2017, 11:32

Od oktobra kreću besplatni kursevi i obuke

č: | fb:

Opština Mionica je, preko Centra za obrazovanje i razvoj, obezbedila brojne besplatne kurseve i obuke za svoje sugrađane svih uzrasta koji će startovati početkom oktobra meseca.

 

Predsednik opštine Mionica Boban Janković kaže da opštinski Centar za obrazovanje i razvoj već drugu godinu za redom ima zadatak da poboljša kvalitet života sugrađana kroz brojne besplatne programe, koji su namenjeni svim generacijama.

- Poseban akcenat smo stavili na naše najmlađe, koje želimo da usmerimo na pravi put i obezbedimo njihov pravilan rast i razvoj. Njima ćemo u narednom periodu posvetiti još veću pažnju kroz povećenje kako broja, tako i kvaliteta ponuđenih sadržaja – rekao je Janković.

 

Boban Janković

Boban Janković (Foto: Đorđe Đoković)

Besplatni kursevi i obuke grupisani u nekoliko programskih celina. U okviru programa stranih jezika krenuće kurs engleskog jezika i to posebno za predškolce, osnovce i odrasle, koji mogu izabrati početni ili više nivoe obuke. Predškolcima će časovi engleskog biti održavani u terminu njihovog boravka u Predškolskoj ustanovi "Neven" u Mionici i izdvojenim odeljenjima u Rajkoviću, Osečenici Brežđu i Gornjoj Toplici.

 

Osnovci i srednjoškolci mogu pohađati nemački, početni kurs španskog je predviđen za sve uzraste, dok je kurs ruskog jezika predviđen za osnovce viših razreda i za odrasle. Što se tiče oblasti informatike, osnovci od četvrtog do osmog razreda mogu pohađati školu za mlade programere, a odraslima je obezbeđen besplatan kurs informatike. Predviđeni su i Muzičko zabavište za mališane uzrasta od 4 do 8 godina, kao i škola plesa koja će biti realizovana u više uzrasnih kategorija i koja će obuhvatiti i decu školskog uzrasta-osnovce i srednjoškolce i odrasle.

 

Osim časova engleskog jezika za predškolce, svi besplatni kursevi i obuke održavaće se u prostorijama Srednje škole "Mionica", gde su smeštene i prostorije Centra za obrazovanje i razvoj, a telefon za prijave i informacije je 014/3422139.

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 16 sati 45 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 16 sati 46 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 11 sati

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara