Železničar osvajač Balkanskog kupa (foto: OK Železnićar)
Železničar osvajač Balkanskog kupa (foto: OK Železnićar)
02.10.2017, 12:45

Odbojkašice Železničara osvojile Balkanski kup

č: | fb:

Odbojkašice Železničara napravile su najveći uspeh u istoriji lajkovačkog sporta, osvojivši Balkanski kup. Trodnevni turnir u organizaciji Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) organizovan je u Gradačcu (Bosna i Hercegovina). 

 

Prvog dana takmičenja ekipa Železničara je dobila domaćina, ekipu Gradačac, maksimalnim rezultatom 3:0 (25:22, 25:14, 25:23). Drugog dana devojke su savladale favorita turnira ekipu Čanakale iz Turske rezultatom 3:1 (25:22, 17:25, 25:23, 25:22).

 

Za prvo mesto lajkovačkim odbojkašicama je bilo neophodno da u poslednjem meču protiv Dinama iz Bukurešta dobiju dva seta, što su i uspele. U borbenoj igri punoj preokreta utakmica je posle 135 minuta završena rezultatom 3:2 za Rumunke. Osvajanjem Balkanskog kupa, u kojem se takmiči nekoliko sezona, ŽOK Železničar je obezbedio dalji nastup u Evropi, odnosno učešće na Čelendž kupu (Challenge cup). U šesnaestini finala ovog kupa sastaće se sa timom TENT iz Obrenovca. Prva utakmica se igra 13. decembra u Lajkovcu, a revanš 10. januara 2018. u Obrenovcu.

Odbojkašice sa medaljama

Odbojkašice sa medaljama (Foto: OK Železničar)

Uspeh na Balkanskom kupu potvrđuje letošnje najave Železničara da je došlo vreme za trofeje i da će sa velikim ambicijama ući u naredno prvenstvo Superlige. Stručni štab i dalje predvodi iskusna Svetlana Ilić, trener sa bogatom međunarodnom karijerom.

 

Ekipa je znatno promenjena, dosta igračica je otišlo, ali se klub pojačao sa šest veoma kvalitetnih odbojkašica. Došle su Jelena Vignjević (Vizura), Jelena Mlađenović (TENT), Anica Kutlešić (Jedinstvo, Užice), Aleksandra Gajić (TENT), Jelena Stanimirović (TENT) i libero Aleksandra Spasenić (Futog).

 

Iz prošlogodišnjeg sastava ostale su Tamara Rakić, Ivana Lazarević i Danijela Andrić, a klub napustile Mirjana Bergendorf, Nada Mitrović, Jelena Mitrović, Nevene Veljković, Sara Kompirović, Jelena Raković i Ivana Dimić.

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 3 sati 59 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 5 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 sati 9 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 1 komentar

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 3 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara