Mionica (foto: Đorđe Đoković)
Mionica (foto: Đorđe Đoković)
30.10.2017, 09:50

Na čelu Mionice Privremeni organ

č: | fb:

Vlada Srbije raspustila je Skupštinu opštine Mionica i formirala Privremeni organ koji će voditi Opštinu do novih izbora.

 

Predsednik Privremenog organa je dosadašnji predsednik Mionice Boban Janković, koji je prošle nedelje podneo ostavku na tu funkciju. Članovi Privremenog organa su Milovan Lekić i Nevena Lugonja iz SNS-a, Dragan Gavrilović iz SPS-a i Dragoljub Visić iz DS-a. Kako saznaju Kolubarske.rs Privremeni organ biće konstituisan danas ili sutra.

 

- Rad u opštini Mionica obavlja se po ustaljenom planu i novonastala situacija neće uticati na projekte koji su u toku. Privremeni organ opštine Mionica će obavljati sve poslove iz nadležnosti Skupštine i izvršnih organa do vanrednih lokalnih izbora na kojima će naši građani imati priliku da ocene naš dosadašnji rad i postignute rezultate. Verujem da će Mionica, ukoliko dobijem podršku na predstojećim vanrednim lokalnim izborima sigurno biti rame uz rame sa najrazvijenijim opštinama u Srbiji - rekao je Janković.

 

Vlada Srbije raspustila je Skupštinu opštine Mionica nakon što je predsednik opštine Mionica Boban Janković podneo ostavku na funkciju predsednika na koju je izabran pre tri godine.

 

Janković je kao razlog za ostavku naveo "potrebu za što boljom političkom stabilnošću kako bi se održao kontinuitet razvoja opštine Mionica".

 

Boban Janković je izabran na lokalnim izborima u decembru 2014. godine. Skupština opštine Mionica broji 39 odbornika od kojih je 25 odbornika iz reda vladajuće SNS. 

 

Pored odluke da raspusti Skupštinu opštine Mionica, Vlada je prošlog četvrtka donela odluku o raspuštanju skupštine opština u Pećincima i Negotinu, gde su izbori takođe održani 2014. godine.

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 10 sati 15 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...