Mionica (foto: Đorđe Đoković)
Mionica (foto: Đorđe Đoković)
08.12.2017, 07:58

DS predao listu

č: | fb:
Za vanredne lokalne izbore u Mionici, koji su raspisani za 24. decembar, odborničku listu dana su predale demokrate, potvrđeno je Kolubarskim.rs u Opštinskom odboru Demokratske stranke (DS).
 
 
Prvi na listi sa 38 kandidata je Milan Gavrilović Ćićovan, mašinski inženjer, a lista je nepotpuna za jedno ime iz pijeteta prema rano preminulom odborniku DS-a iz sela Osečenica u mandatu, koji je nedavno raspušten posle ostavke predsednika Mioničke opštine Bobana Jankovića (SNS).
 
 
Srpska napredna stranka je prva predala listu, a do danas u ponoć očekuje se da će listu predati i Socijalistička partija Srbije (SPS) na kojoj će uz 30 socijalista biti i devet radikala.
 
 
Od učešća na izborima odustali su Nova Srbija (NS), čiji su odbornici u doskorašnjem sazivu prešli u SNS, Dveri i Grupa građana koju su trebalo da čine i predstavnici Pokreta Dosta je bilo, čijije lider Saša Radulović nedavno boravio u Mionici i Valjevu. 
 
 
Nezvanično, PUPS nije uspeo da skupi najmanje 200 potpisa punoletnih građana sa pravom glasa, a tu partiju u koaliciju nisu želele ostale stranke.
 
 
Kako pišu beogradski mediji, izbore u Mionici i još četiri opštine u Srbiji bojkotuju Pokret slobodnih građana Saše Jankovića i Narodna stranka Vuka Jeremića.
 
 
Prošle vanredne lokalne izbore u Mionici, 28. decembra 2014, na kojima je pobedio SNS, obeležili su incidenti u kojima su nepoznati ljudi pretukli Milana Gavrilovića (DS) u selu Nanomir i trojicu aktivista SPS u samoj Mionici. 
 
Javnost do danas nije obaveštena o tome da su počinioci procesuirani.

Aktuelno

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 13 sati 28 minuta

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 1 komentar

Viktor Mićić (foto: Kolubarski okrug)
Nepoštovanje zakona Pre 18 sati 34 minuta

Čovek sa dve funkcije – nezamenljivi zamenik

Viktor Mićić imenovan za načelnika Kolubarskog okruga, a nije razrešen funkcije zamenika predsednika Skupštine grada. Obavlja dve funkcije, a Zakonom o sprečavanju korupcije zabranjeno je vršenje...  · 20 komentara

Sneg u aprilu u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
Aprilski sneg Pre 17 sati 43 minuta

Vejalo kao usred zime

Jak talas zahlađenja stigao je u Srbiju i drastično je oborio temperature, negde i preko 20 stepeni, a padao je i sneg. U Valjevu je jutros vejalo skoro jedan čas, sneg se nije zadržao, dok se na...  · 2 komentara