Mionica (foto: Đorđe Đoković)
Mionica (foto: Đorđe Đoković)
09.12.2017, 15:20

Potvrđene četiri izborne liste

č: | fb:
Za vanredne lokalne izbore u Mionici, koji su raspisani za 24. decembar, potvrđene su četiri izborne liste, potvrdio je danas Kolubarskim.rs predsednik Opštinske izborne komisije (OIK) Miloje Stanković.
 
 
Na glasačkom listiću sa brojem 1 je lista Srpske napredne stranke (SNS), prvi na listi je Boban Janković. Redni broj 2 ima lista Demokratska stranka (DS), čiji je nosilac Milan Gavrilović Ćićovan. Redni broj 3 ima koalicija SPS-JS-SRS, prvi je Dragan Gavrilović Gaca, a redni broj 4 Partija ujedinjenih penzioera Srbije (PUPS), prvi je Milorad Tomić.
 
 
Pune liste sa po 39 odborničkih kandidata imaju SNS i koalicija SPS-JS-SRS. DS ima 38 kandidata, a PUPS 28 kandidata. Sve liste su morale da predaju overene potpise podrške najmanje 200 punoletnih građana sa pravom glasa.
 
 
Posao provere potpisa podrške "kroz birački spisak" uspešno je obavila Opštinska uprava u Mionici.
 
 
Prošle noći u ponoć zaključen je i birački spisak sa 11.464 birača, koji će 24. decembra za 39 odbornika moći da glasaju na 38 biračkih mesta. Izmene i dopune biračkog spiska moguće su preko Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu Srbije po posebno utvrđenom postupku.

Aktuelno

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 56 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 22 sati 24 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...