Branislav Nedimović u Mionici (foto: www.minoca.rs)
Branislav Nedimović u Mionici (foto: www.minoca.rs)
13.12.2017, 10:28

Ministar poljoprivrede posetio Mionicu

č: | fb:

"Pred poljoprivrednicima je velika šansa imajući u vidu da je budžet za poljoprivredu u narednoj godini uvećan za 11,8 procenata", poručio je u Mionici ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović.

 

Ministar je, zajedno sa predsednikom privremenog organa opštine Mionica Bobanom Jankovićem, obišao poljoprivredne proizvođače u selima Osečenica, Mratišić i Bukovac, sa kojima je razgovarao o mogućnostima dobijanja sredstava iz IPARD programa EU, kao i o prvom pozivu za nabavku traktora i ostale mehanizacije. 

Branislav Nedimović u Mionici

Branislav Nedimović u Mionici (Foto: www.minoca.rs)

 

Ministar Branislav Nedimović je sa opštinskim rukovodstvom razgovarao o podsticajnim merama Ministarstva poljoprivrede, saradnji ministarstva i lokalne samouprave, kao i potencijalima Mionice za razvoj poljoprivrede. 

 

Prema rečima predsednika privremenog organa opštine Mionica Bobana Jankovića, poljoprivreda je jedan od strateških pravaca razvoja ove opštine pre svega zbog činjenice da se ova privredna grana dominantna na ovom području i da predsvalja značajan segment ekonomske i socijalne strukture.

 

- U ovoj godini iz opštinskog budžeta izdvojena su sredstva za osiguranje strnih žita na celoj teritoriji naše opštine, zatim za protivgradnu zaštitu i sanaciju atarskih puteva. Započeli smo Investicioni projekat - Program za ozivljavanje proizvodnje malina na teritoriji opštine Mionica čime će opština učestvovati u edukaciji proizvođača maline, sufinansiranju kupovine sadnica maline kod zainteresovanih proizvođača. Završeno je anketiranje svih domaćinstava koja se bave poljoprivredom kao bi se napravila adekvatna baza podataka o mogućnosti proizvodnje, zatim sprovodi se rejonizacija, a započeta je i izrada Strategije razvoja poljoprivrede na teritoriji opštine Mionica – rekao je Boban Janković.

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 3 sati 15 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 10 sati 12 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 10 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 6 komentara