Plivanje za Časni krst u Vrujcima (foto: www.mionica.rs)
Plivanje za Časni krst u Vrujcima (foto: www.mionica.rs)
19.01.2018, 14:49

Prvi doplivali Nikola Lalović i Miloš Jovičić

č: | fb:

Tradicionalnim plivanjem za Časni krst u Selu Mionici i Banji Vrujci dans je obeleženo Bogojavljenje, jedan od najvećih pravoslavnih praznika.

Pobednici u Mionici

Pobednici u Mionici (Foto: www.mionica.rs)

Mioničanin Nikola Lalović prvi je preplivao deonicu do Bogojavljenskog krsta dugu 33 metra na otvorenom bazenu Sportskog centra "Lepenica" u Selu Mionici, u konkurenciji dvadesetak odvažnih plivača. Lalović je bio brži od svojih sugrađana Nikole Bošnjakovića i Gorana Stefanovića.

Pobednici u Vrujcima

Pobednici u Vrujcima (Foto: www.mionica.rs)

 

Obrenovčanin Miloš Jovičić je bio najbrži na otvorenom olimpijskom bazenu Hotela "Vrujci", gde je plivalo 26 učesnika. Jovičić je danas zabeležio treću pobedu na tradicionalnoj manifestaciji, drugi je do Časnog krsta doplivao Filip Simić iz Berkovca, a treći Milan Ćirović iz Obrenovca.

 

Rame u rame sa predstavnicima jačeg pola u Vrujcima su plivale prošlogodišnja pobednica Nataša Šinik i Tamara Simić, a u Selu Mionici Andrijana Grujić.

 

Organizatori su pobednicima svečano uručili novčane nagrade, dok su prigodne poklone u vidu knjiga i ikona dobili svi učesnici ovogodišnje manifestacije.

 

Plivanju za Časni krst, po blagoslovu episkopa Milutina, prethodila je liturgija u hramovima Vaznesenja Hristovog u Mionici i Svete velikomučenice Marine-Ognjene Marije u Banji Vrujci.

Plivanje za Časni krst u Mionici

Plivanje za Časni krst u Mionici (Foto: www.mionica.rs)

 

Plivanje za Časni krst na bazenima Sportskog centra Lepenica u Selu Mionici organizovano je po drugi put i to pod pokroviteljstvom ovdašnje Crkvene opštine, opštine Mionica i Ustanove za fizičku kulturu "Mionica", dok su pokrivitelji osmog po redu takmičenja u Banji Vrujci uz Crkvenu opštinu i lokalnu samoupravu bili i Hotel "Vrujci", kao i Vinarija "Ilić-Njemčević".

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 22 sati 48 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 22 sati 48 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara