Radovan Puletić (foto: Đorđe Đoković)
Radovan Puletić (foto: Đorđe Đoković)
10.02.2018, 09:22

"First take" Radovana Puletića

č: | fb:

U Domu kulture na Ubu večeras će biti održana promocija knjige "First take" Radovana Puletića, pisca, novinara, kolumniste i blogera. U njoj su na jednom mestu sabrane priče koje je autor poslednjih sedam godina objavljivao u Glasu Tamnave, a od 2014. i u internet novinama Kolubarske.rs u okviru bloga "3put odjedanput".

 

Kao što i naslov sugeriše, svih 46 tekstova uradio je iz prve i bez ponavljanja, ne preuređujići ih za zbirku. Svaku priču prate ilustracije koje je Puletić, poštujući isti zahtev, nacrtao ne samo iz prvog puta, nego i iz jednog poteza.

 

Knjigu "First take" objavila je Ustanova za kulturu i sport Ub, kao drugi naslov u ediciji "Istorija Uba: grad i ljudi" – jedna kulturna niša u Srbiji. Na večerašnjoj promociji, o njoj će, pored autora, govoriti Ubljanin dr Miroslav Perišić, direktor Arhiv Srbije, dok će odlomke čitati Aleksandar Tadić, Vlada Tadić, Vladislav Krsmanović, Radomir Lale Planinčić i Vanja Puletić. U muzičkom delu programa učestvuju Đorđe Lučić i Dragan Maki Maksimović.

 

Radovan Puletić (1963) po zanimanju je pravnik, a pisanjem se bavi skoro tri decenije na jedan originalan i literarno prepoznatljiv način. Do sada je objavio zbirke tekstova "Brat" i "Krvni prijatelji". Oženjen je i otac dvoje dece. Živi i radi na Ubu. 

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 14 sati 55 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 3 komentara

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 10 sati 19 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...