Glišić i Stefanović (foto: Dragana Nedeljković)
Glišić i Stefanović (foto: Dragana Nedeljković)
20.03.2018, 16:28

Stefanović: "Stabilnost je najvažnija za Srbiju"

č: | fb:

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović danas je sa saradnicima posetio Ub, gde je na radnom sastanku sa policijskim službenicima razgovarao o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji, a sa predsednikom opštine Darkom Glišićem o projektima koji u narednom periodu treba da doprinesu većoj sigurnosti građana.

 

Ministar je izrazio zadovoljstvo što je nivo kriminaliteta na teritoriji ubske opštine u stalnom opadanju i što da nema ozbiljnijih i teških krivičnih dela i dodao da ga interesuje kakvo je realno stanje na terenu, ali i šta to ministarstvo na čijem je čelu može još da uradi kako bi situacija bila bolja.

 

- Uvek su mi važne investicije u policiju, njihovo opremanje, uniforma, vozila i naravno zgrada, ali i one usluge koje pružamo građanima na upravnim poslovima. Drago mi je kad čujem da su građani zadovoljni, ali mi je drago kad čujem i da ima neka zamerka, jer hoćemo da ispravljamo stvari koje nisu dobre - rekao je Stefanović.

 

Takođe je pohvalio dobru saradnju između MUP-a i ubske opštine, sa čijim rukovodstvom je razgovarao o budućim planovima i projektima.

 

- Sa lokalnom samoupravom radimo na tome da video nadzorom pokrijemo sve škole, vrtić i sve važnije saobraćajnice i da utičemo i na bezbednost saobraćaja ali i na opštu bezbednost građana, stalnu borbu protiv narko trafikinga, opšteg kriminaliteta i svih krivičnih dela koja se pojavljuju na području Uba i celog Kolubarsko okruga. Drago mi je da u tome imamo partnera u opštini, koja snažno pomaže Ministarstvu unutrašnjih poslova ovde na Ubu, da postoji dobra saradnja i razumevanje, zato što to čini situaciju u jednoj lokalnoj samoupravi odličnom. Kad imate jednu opštinu, kao što je Ub, koja osetno napreduje, koja razume potrebe građana, investira i privlači nove investitore, otvara nova radna mesta i rešava ona pitanja koja ljude muče i, istovremeno, Ministarstvo unutrašnjih poslova koje poboljšava svoj rad i, faktički, utiče da je osećaj bezbednosti kod ljudi zadovoljavajući i svake godine sve bolji, onda vi kroz tu simbiozu stvarate jednu vrstu stabilnosti koja je najvažnija za Srbiju, jer tako privlačite ljude da dođu u našu zemlju - zaključio je potpredsednik Vlade i prvi čovek srpske policije.

Stefanović sa saradnicima i opštinskim rukovodstvom

Stefanović sa saradnicima i opštinskim rukovodstvom (Foto: Dragana Nedeljković)

Iz ugla lokalne samouprave, poseta ministra Nebojše Stefanovića je veoma značajna i korisna, istakao je predsednik ubske opštine Darko Glišić.

 

- Mislim da posete ovakvog tipa jesu dobre i značajne za našu opštinu, zato što u direktnoj komunikaciji možemo da dođemo i do nekih rešenja ili odgovora na pitanja koja su nas možda mučila u nekom prethodnom periodu. Veoma sam zahvalan što je ministar našao vreme da nas poseti i nadam se da ćemo i ubuduće praktikovati ovakav vid saradnje - izjavio je Glišić.

 

Uz podsećanje da je pre tri godine na Ubu otvorena nova zgrada Policijske stanice, koja je jedna od najlepših i najfunkcionalnijih u Srbiji, on je ocenio da su rezultati policijskih službenika ispratili uslove rada koje su dobili.

 

Nakon sastanka u Policijskoj stanici i kabinetu predsednika opštine, ministar Nebojša Stefanović razgovarao je i sa brojnim građanima u zgradi opštine.

 

Razgovor sa građanima

Razgovor sa građanima (Foto: Dragana Nedeljković)

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 9 sati 5 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 11 sati 55 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.