Aleksandar Vučić (foto: Kolubarske.rs)
Aleksandar Vučić (foto: Kolubarske.rs)
31.03.2018, 12:39

Probijena druga strana tunela u Brančiću

č: | fb:

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je juče probijanju leve strane tunela u Brančiću kod Ljiga, na deonici Koridora 11  Lajkovac – Ljig, dugoj 24 kilometra. Desna strana tunela probijena je 8. avgusta prošle godine bez prisustva visokih zvaničnika.

 

Zajedno sa Vučićem događaju su prisustvovali potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, direktor Koridora Srbije Zoran Babić i ambasador Kine Li Mančang.

Ministarka i predsednik Ljiga

Ministarka i predsednik Ljiga (Foto: Kolubarske.rs)

Vučić je izjavio da će autoput od Obrenovca do Čačka biti završen pre kraja ove godine, u idućoj godini biće završena deonica od Surčina do Obrenovca, potom put od Preljine do Požege. "Već se pregovara sa Kinezima za deonicu od Požege do Boljara na granici sa Crnom Gorom", istakao je Vučić, naglasivši da će ta deonica biti najskuplja i najteža za izvođenje radova.

 

Tunel "Brančić" ima oko 990 metara. Radove na tunelu i ovoj deonici izvodi kineska kompanija "Šandong". Vrednost radova na tunelu je 37 miliona dolara, a poslovi podizvođača radova pripali su domaćoj firmi Energoprojekt-Niskogradnja. Svakodnevno je na tunelu radilo oko 280 radnika u tri smene.

Probijanje leve strane tunela u Brančiću

Probijanje leve strane tunela u Brančiću (Foto: Kolubarske.rs)

 

Na ovoj deonici je 16 mostovskih konstrukcija i petlja Ljig. Projektom je predviđeno izmeštanje 10 lokalnih puteva, izgradnja 24 cevastih i kutijastih propusta, kao i izgradnja osam potpornih zidova. Izmešteni su rečni vodotokovi na  delu trase.

 

U poslove koji su predviđeni projektom spadaju i zidovi za zaštitu od buke i jedno odmorište.

 

Rok za završetak deonice Lajkovac - Ljig bio je novembar prošle godine, ali su radovi kasnili zbog teških geoloških uslova i prisustva vode koja je ometala radove u tunelu.

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 20 sati 43 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 20 sati 44 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara