Izgradnja sportske hale u Mionici (foto: Ana Perić)
Izgradnja sportske hale u Mionici (foto: Ana Perić)
03.04.2018, 06:56

Hala sportova u Mionici biće završena do jula

č: | fb:

Radovi na izgradnji sportske hale u Mionici, koja će biti najsavremeniji sportski objekat u Kolubarskom okrugu, biće završeni najkasnije za tri meseca, najavio je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić koji je juče obišao radove na ovom sportskom objektu.

 

Izgradnja hale je počela pre 25 godia, a gradilište je "oživljeno" krajem avgusta prošle godine. Prema najavama, Mionica će izgradnjom sportske hale dobiti i Nacionalni trening centar za rukomet.

 

- Mesto koje je do prošle godine za Mionicu bilo sinonim za opasnost i ruglo, za lažna obećanja mnogih, ostavljeno van svake namene još od 1993. godine, a pritom se nalazi  pored dve škole koje pohađa oko 800 đaka, za najviše tri meseca biće jedna od najsavremenijih sportskih hala. Stavljanjem u funkciju ove sportske hale, sređivanjem sportskih terena i školskog prostora, Mionica ali i ceo Kolubarski okrug će dobiti sportski centar za sve sportiste, kao i učenike, uz mogućnost održavanja velikih takmičenja. Želimo da Mionica postane još jedan u nizu centara za sport u našoj zemlji, da rukomet u njoj dobije svoj Nacionalni trening centar, ali i da stvorimo uslove za sve druge sportove, uključujući odbojku i košarku, jer nam je cilj da sportisti iz cele zemlje i regiona dolaze u Mionicu - rekao je ministar Udovičić.

Ministar Udovičić obišao radove

Ministar Udovičić obišao radove (Foto: Ana Perić)

 

Predsednik Mionice Boban Janković je podsetio da će uz pomoć Vlade Republike Srbije i Ministarstva omladine i sporta, Mionica dobiti najveći infrastrukturni sportski objekat i dodao da će biti jedan od najsavremneijih, ne samo u opštini, nego i u Kolubarskom okrugu.

 

- Završetkom radova na sportskoj hali i realizacijom projekta Nacionalnog trening centra za rukomet Mionici je otvoren put za učešće i organizaciju brojnih sportskih događaja i postaće mesto okupljanja mnogobrojnih sportista i rekreativaca. Realizacija ovog projekta ima veliki zanačaj i za lokalno stanovništvo koje dobija nove kvalitetne i raznovrsne sportske sadržaje koje do sada nismo imali - rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

 

Predsednik Rukometnog saveta Srbije Božidar Đurković, koji je takođe obišao završne radove, zahvalio se Vladi Srbije i opštini Mionica na tome što su prepoznali koliki značaj ima izgradnja jednog ovakvog Nacionalnog trening centra za rukomet na koji taj sport čeka decenijama.

 

- Uz svu masovnost i tradiciju koju rukomet u Srbiji ima obezbeđenjem jedne ovakve rukometne baze dobiće se najbolji uslovi za najkvalitetnije kontinuirane pripreme naših sportista, odigravanje međunarodnih utakmica i prvenstava u našoj zemlji – rekao je Đurković.

Izgradnja sportske hale u Mionici

Izgradnja sportske hale u Mionici (Foto: Ana Perić)

 

Ukupna površina sportske hale je 2.900 m2, maksimalni kapacitet je za oko 2.800 ljudi. Projekat se realizuje prema IHF i FIBA normama za odigravanje međunarodnih utakmica. Vrednost radova je 113,7 miliona dinara, od čega je Ministarstvo omladine i sporta opredelilo 44 miliona dinara, a ostatak finansijskih sredstava je obezbeđen iz budžeta opštine Mionica.

 

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 38 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 7 sati 35 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 7 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 6 komentara