Dogradnja prostorija KC Mionica (foto: Željko Maksić)
Dogradnja prostorija KC Mionica (foto: Željko Maksić)
17.04.2018, 09:15

Mionici četiri miliona dinara za proširenje objekta Kulturnog centra

č: | fb:

Na konkursu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave opština Mionica je dobila četiri miliona dinara za projekat dogradnje i završetka radova na pomoćnom objektu Kulturnog centra Mionica.

 

Dogradnja ovog pomoćnog objekta započeta je u novembru 2017. godine kada je za građevinske, građevinsko-zanatske i radove na instalaciji uloženo oko četiri miliona dinara koje je za ovu namenu opredelilo Ministarstvo kulture i informisanja na konkursu "Gradovi u fokusu".

 

Objekat površine 400 kvadrata sadržaće šminkernicu, garderobu, ostavu za rekvizite, salu za probe i vežbe folklora, kotlarnicu i mokre čvorove.

 

- Fond za lokalne samouprave smo ove godine uvećali 32 puta, tako da je 320 miliona dinara značajna podrška opštinama za sređivanje infrastrukture, povećanje efikasnosti samih uprava i bolje pružanje usluga građanima, ali i organizaciji kulturnih sportskih, turističkih i drugih manifestacija koje su od posebnog značaja za ove sredine - rekao je ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.

 

Podršku iz Fonda za lokalne samouprave za realizaciju projekata ove godine pored Mionice dobilo je još 58 opština i gradova Srbije. Iz Kolubarskog okruga sredstva na konkursu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave dobila je i opština Osečina milion i 76 hiljada dinara za modernizaciju rada jedinice lokalne samouprave (JLS), dok iz Valjeva na ovom konkursu nije prošao nijedan projekat.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 23 sati 29 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara