Nagrađeni sa članovima žirija (foto: Miroslava Kojić)
Nagrađeni sa članovima žirija (foto: Miroslava Kojić)
20.04.2018, 09:14

Smotra recitatora

č: | fb:

Ovogodišnja Opštinska smotra recitatora "Pesniče, naroda mog" okupila je u ljiškoj biblioteci pedesetak učenika iz dve osnovne škole – "Sava Kerković" iz Ljiga i "Sestre Pavlović" iz Belanovice i učenike ljiške Srednje škole "Hiljadu trista kaplara".

 

Na tradicionalno takmičenje, koje je ove godine ljiška biblioteka organizovala 23. put, poslednjih godina dolazi sve više učenika iz seoskih škola, među kojima su i oni koji su u biblioteci imali svoj prvi javni nastup.

 

Žiri za izbor najboljih mladih recitatora cenio je ono što pravila za ovo takmičenje nalažu: odabir pesme primeren uzrastu i polu recitatora, akcentuaciju i dikciju, prirodnost, izražajnost i sugestivnost recitovanja.

Više od 50 recitatora

Više od 50 recitatora (Foto: Miroslava Kojić)

 

Najbolje mlade recitatore koji će putovati na Okružnu smotru recitatora u Mionicu 26. aprila, odabrale su dve profesorke srpskog jezika – Dragana Lazić i Maja Bukvić i učiteljica Jasmina Jovanović.

 

U kategoriji mlađeg uzasta izabrani su iz ljiške osnovne škole prvaci Rea Matijević i Arsenije Terzić, Anđela Maksimović (3. razred) i Mina Gošnjić (4. razred), a iz Belanovice  Milan Tomić (4. razred).

 

Među učenicima od petog do osmog razreda, svoje škole i opštinu predstavljaće Iva Gošnjić, (6. razred, Ljig),  Miloš Maksimović (6. razred, Belanovica) i Milica Đorđević (7. razred, Ljig)

 

Srednju školu "Hiljadu trista kaplara" u veštini recitovanja  zastupaće Katarina Janković, Ana Janković, Vanja Cvetković (2. razred) i maturantkinja Višnja Petrović.

 

Gradska biblioteka je, kao i ranijih  godina, najbolje recitatore nagradila  knjigama.

 

 

Aktuelno

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 sati 6 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Blagovremeno otkrivanje problema Pre 1 sati 6 minuta

Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade Doma zdravlja

U okviru Službe za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja Valjevo već 15 godina funkcionišu Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade. Cilj rada savetovališta jeste blagovremeno otkrivanje...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 1 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 1 dan 1 sati

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...