Oli mi ga dat (foto:  Pozorište Slavija)
Oli mi ga dat (foto: Pozorište Slavija)
27.04.2018, 08:17

"Oli mi ga dat?" pred Ubljanima

č: | fb:

Ljubitelji pozorišne umetnosti imaće priliku da večeras, na sceni ubskog Doma kulture pogledaju predstavu „Oli mi ga dat?” koju je po tekstu poeme Matije Bećkovića režirao i dramatizovao Petar Božović i u kojoj glumi sa Nebojšom Ljubišićem. Iako je premijerno izvedena pre dva meseca, ova duodrama već je ponela epitet teatarske poslastice.

 

"Komad govori o nama, o našoj ekonomiji ničega", kratko je pojasnio Božović, koji je u predstavi Imanja (onaj koji ne da), dok je Ljubišić Nemanja (onaj koji traži).  

 

- Nemanja, siroma, traži, a Imanja ga uči da je bolje da se nauči da nema. Jer nemanje je naše blagostanje, kao što nam i jeste postalo, što se vidi kud god da se okreneš. Jedni se ugušiše u nemanju sredstava za život, drugi u nemanju pameti, treći u nemanju duše... I tako uči Imanja Nemanju da ne treba da ima zahteve, da ovi što ništa ne rade moraju biti bogati - rekao je o svojoj najnovijoj predstavi glumac i reditelj Petar Božović.

 

Početak ove duodrame zakazan je za 20 sati, cena ulaznice je 400 dinara, a organizator gostovanja "Oli mi ga dat?" je Ustanova za kulturu i sport.

 

 

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 10 sati 7 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...