Postavljanje tabli o kategoriji  (foto: Ana Perić)
Postavljanje tabli o kategoriji (foto: Ana Perić)
29.04.2018, 10:12

Turistička domaćinstva dobila table o kategoriji

č: | fb:

Na području opštine Mionica počelo je postavljanje tabli o kategoriji ugostiteljskih objekata u seoskim turističkim domaćinstvima i domaćoj radinosti. Predsednik Mionice Boban Janković je rekao da je jedan od načina borbe sa nekategorisanim objektima upravo postavljanje ovakvih tabli.

 

Na osnovu "Pravilnika o izgledu i načinu postavljanja tabli o kategoriji ugostiteljskih objekata u seoskom turističkom domaćinstvu i domaćoj radinosti na teritoriji opštine Mionica", koji je donela Skupština Opštine Mionica, Turistička organizacija je obezbedila besplatne table o kategoriji za sve ugostitelje koji imaju kategorisane kuće, apartmane, sobe ili seoska turistička domaćinstva. 

 

Mionica je prva opština koja je donela odluku o postavljanju tabli o kategoriji za objekte u domaćoj radinosti i seoskim turističkim domaćinstvima.

Boban Janković i vlasnik apartmana

Boban Janković i vlasnik apartmana (Foto: Ana Perić)

Početku postavljanja tabli prisustvovao je predsednik opštine Mionica Boban Janković koji je napomenuo da je ovo jedna od brojnih aktivnosti koje su planirane kao priprema za letnju sezonu. Prema Jankovićevim rečima, pored ovog, u toku je izrada novog sajta i aplikacije za mobilne telefone Turističke organizacije Mionica, pomoću kojih će potencijalni turisti moći da dobiju potrebne informacije o svim ugostiteljskim objektima i lokacijama koje mogu posetiti.

 

- Kao i druge opštine u Srbiji već neko vreme se borimo sa ugostiteljima koji posluju u sivoj zoni i predstavljaju nelojalnu konkurenciju stanodavcima koji su kategorisali svoje smeštajne kapacitete i uredno prijavljuju sve turiste koji borave u njihovim objektima. Sem inspekcijske kontrole i brojnih drugih aktivnosti koje se preduzimaju u cilju uvođenja pružalaca privatnog smeštaja u legalne tokove jedan od načina borbe sa nekategorisanim objektima je postavljanje ovakvih tabli i informisanje turista da jedno objekti koji su kategorisani i imaju odgovarajuću oznaku ispunjavaju sve propisane uslove za njihov boravak – rekao je Boban Janković.

 

Tablom o kategoriji  koja je postavljena na samom objektu, u Srbiji su označeni samo objekti kao što su hoteli, moteli, turistička naselja i slični objekti, dok se objekti u privatnom smeštaju označavaju nalepnicama unutar samog objekta, što nije vidno za turiste. 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 1 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara