Ubski bazeni (foto: Dragan Belajac Džagi)
Ubski bazeni (foto: Dragan Belajac Džagi)
07.06.2018, 09:00

Temeljna rekonstrukcija ubskih bazena posle 40 godina

č: | fb:

Kupališna sezona na ubskim Gradskim bazenima počinje sutra, a taj početak će simbolično označiti ministar omladine i sporta Vanja Udovičić koji, inače, dolazi u posetu OŠ "Milan Munjas", gde će uručiti komplete sportske opreme.

 

U ovogodišnjoj sezoni, kupače dočekuje novo izdanje kompleksa u čiju obnovu je lokalna samouprava investirala 16 miliona dinara. Komunalno javno preduzeće "Đunis", koje je početkom januara preuzelo upravljanje nad gradskim kupalištem od Ustanove za kulturu i sport, već tada je započelo njegovu temeljnu rekonstrukciju i nakon pet meseci radova i velikog angažovanja zaposelnih, četrdeset godina stari bazeni zablistali su novim sjajem.

Ubski bazeni

Ubski bazeni (Foto: Dragan Belajac Džagi)

Direktor KJP "Đunis" Saša Milićević podseća da je ovaj objekat decenijama funkcionisao bez ozbiljnijih ulaganja, tako da su sveobuhvatni radovi bili neophodni.

 

- Sanirano je korito bazena i prvi put nakon 12 godina i veliki i kompenzacioni bazen kompletno su ofarbani. Zamenili smo i PVC rešetke oko objekta, donji deo do ograde izbetonirali i na taj način proširili plato za novih 1.600 metara, čime smo povećali kapacitet za naše kupače. Umesto starih i trulih vrba, koje smo morali da uklonimo po nalogu inspekcije zbog bezbednosti kupača, posadili smo tri godine stare lipe, kompletno renovirali objekat restorana, uredili sve tuševe i suncobrane. Pored toga, znatno smo povećali broj ležaljki, obezbedili i nove suncobrane, a samim tim i veći komfor - nabraja direktor "Đunisa".

 

Osim bazena, lepši izgled dobile su i prostorije u takozvanoj tehničkoj zgradi, gde su u toaletima i svlačionicama zamenjene pločice, sanitarije i stolarija, sređen je i sam prilaz, a fasada osvežena.

"Ovogodišnju sezonu bazen počinje u novom i mnogo lepšem ruhu, tako da će kupači imati mnogo bolje uslove nego do sada", poručuje Saša Milićević, uz napomnu da su pored navedenih, završeni i redovni radovi, kao što su remont motora, pumpi, vodovodnih instalacija i drugih postrojenja.

 

Ubski bazeni

Ubski bazeni (Foto: Dragan Belajac Džagi)

Direktor KJP "Đunis" kaže da je prvobitno bilo planirano da bazeni počnu sa radom 1. juna, ali zbog tehničkih problema u Fabrici vode, otvaranje je odložena za jednu nedelju, kako bi građani imali nesmetano snabdevanje vodom.

 

U planu akva park i proširenje bazena

 

Predsednik opštine Ub Darko Glišić, koji je obišao Gradske bazene uoči otvaranja sezone, istakao je da je lokalna samouprava uložila značajna sredstva kako bi ovaj kompleks bio reprezentativan.

 

- Mislim da naš bazen nikada nije lepše izgledao. Ovo nije nikakva šminka, već temeljna rekonstrukcija, jer želja svih nas je bila da građani naše opštine i svi drugi posetioci imaju i neuporedivo veći komfor i lepši ambijent i da su bezbedniji, i da im je prijatnije. Građani naše opštine zaslužuju nešto ovako reprezentativno i da, kada im dođu gosti, imaju šta da im pokažu i gde da ih odvedu, a da se ne postide - kazao je  Glišić.

Saša Milićević i Darko Glišić

Saša Milićević i Darko Glišić (Foto: Dragan Belajac Džagi)

 

U planu su i nove investicije – dodatno proširenje postojećeg velikog bazena i izgradnja akva parka.

 

- Gotovo da smo obezbedili novac za ove namene, a sada radimo na projektnom zadatku i trudićemo se da taj posao završimo tokom ovogodišnje kupališne sezone. Potom ćemo raspisati tender, probati da uradimo što više, pa ako ne naredno, onda da u leto 2020. godine ovde nikne jedan od najmodernijih akva parkova, vredan par miliona evra po prvim predračunima. Uz rekonstrukciju postojećeg bazena, mislim da će to biti jedan velelepni kompleks, koji će zadovoljiti potrebe svih naših građana, ali i svakako privući veliki broj ljudi sa strane. U širem okruženju, siguran sam da neće biti ničeg takvog ni atraktivnog ni lepog, kao što će biti naši gradski bazeni - kazao je Darko Glišić o planiranim investicijama.

 

Stare cene

 

I ovoga leta, ubski bazeni će kupačima biti na raspolaganju svakog dana od 10 do 19 časova, dok će se povremeno organizovati i noćna kupanja. Cena dnevne ulaznice je nepromenjena i iznosi 150 dinara, sezonska propusnica košta 3.000 dinara za učenike i studente, a 3.500 dinara za odrasle. Deca mlađa od sedam godina, penzioneri i dobitnici diplome "Vuk Karadžić" ne plaćaju ulaz.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 17 sati 49 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 14 sati 58 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara