Dobitnici priznanja Šampioni lokalnog razvoja (foto: N. Stikić)
Dobitnici priznanja Šampioni lokalnog razvoja (foto: N. Stikić)
04.07.2018, 08:32

Mionica među "Šampionima lokalnog razvoja"

č: | fb:

U okviru zajedničkog projekta Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj NALED, Razvojne agencije Srbije, Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu i Radio televizije Srbije na nacionalnoj konferenciji "Šampioni lokalnog razvoja" priznanje u kategoriji "Servis građana" dobila je opština Mionica, pored grada Šapca.

 

Na inicijativu predsednika opštine Mionica Bobana Jankovića opština Mionica osnovala je Centar za neformalno obrazovanje i razvoj građana koji obezbeđuje besplatne kurseve i obuke za mlade i nezaposlene čime je zaslužila titulu vicešampiona u kategoriji "Servis građana".

 

Bobanu Jankoviću priznanje je uručio ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.

 

Na konkurs "Šampioni lokalnog razvoja 2018/19" prijavile su se 33 opštine i gradova sa 42 prijave u 5 kategorija. Konkursna komisija je izabrala pet šampiona i pet vicešampiona, koji su reformama lokalne administracije i primenom novih modela i pristupa u radu značajno unapredili kvalitet života u lokalnoj zajednici i nivo usluga prema građanima, privukli nove investicije, uspostavili partnerski odnos i saradnju sa postojećom privredom, podstakli preduzetništvo i razvoj lokalne ekonomije.

 

Priznanja su dodeljena i u kategorijama "Servis građana", "Privlačenje investicija", "Podrška privredi", "Efikasna uprava" i "Promocija turizma i kulture", a među njima su se, pored opštine Mionica, našli Šabac, Niš, Vranje, Stara Pazova, Bečej, Vrnjačka Banja, Loznica i Kruševac.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 21 sati 4 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 23 sati 41 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara