Potpisivanje ugovora o donaciji (foto: Ana Perić)
Potpisivanje ugovora o donaciji (foto: Ana Perić)
26.07.2018, 12:32

Oprema za mioničke preduzetnike i poljoprivrednike

č: | fb:

U organizaciji Help-a i mioničke opštine danas su potpisani ugovori o donaciji u okviru Programa "Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u region zapadnog Balkana", koji ima za cilj podsticanje razvoja mikro i malih preduzeća, i preduzetništva na teritoriji opštine Mionica.

 

Vrednost projekta za opštinu Mionica iznosi 48.000 evra od čega lokalna samouprava u sufinasiranju ovog programa učestvuje sa 19.200 evra.

 

Dvadeset kandidata, koji su prošli dve faze selekcije i svojim predlozima zadovoljili socijalne i ekonomske kriterijume za podršku, dobiće opremu u proseku vrednu do 2.400 evra.

 

Trojica preduzetnika i 17 poljoprivrednika opremu za započinjanje sopstvenog biznisa dobiće na korišćenje dve godine, a nakon tog perioda  oprema će postati njihovo vlasništvo. Reč je o poljoprivrednoj mehanizaciji, opremi za uslužne delatnosti, proizvodnju hrane, pčelarstvo, uslužno čišćenje objekata i kompjuterskoj opremi.

 

Potpisivanje ugovora o donaciji

Potpisivanje ugovora o donaciji (Foto: Ana Perić)

Predsednik opštine Mionica Boban Janković je rekao da je jačanje privatnog sektora i stvaranje što boljih uslova poslovanja malih i srednjih preduzeća jedan od važnih zadataka opštine Mionica.

 

- Cilj je da ohrabrimo stanovništvo da pokrenu sopstveni posao, a ovakva pomoć na samom početku je sigurno dobro došla. Kroz učešće u ovakvim projektima opština Mionica daje priliku ljudima bez posla da kroz realizaciju ideja obezbede svoju egzistenciju - rekao je Janković.

 

Projekat "Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu zapadnog Balkana", ukupne vrednosti 2.975.000 evra, uz donatorsku podršku nemačke vlade Help, realizuje se od aprila 2017.  godine do kraja decembra 2018. godine.

 

Vrednost dela aktivnosti u Srbiji, za šest gradova i opština i tri ustanove za izvršenje krivičnih sankcija, iznosi 1.078.904 evra. Komponenta ekonomskog osnaživanja kroz podršku dohodovnim aktivnostima u Srbiji realizuje se u Leskovcu, Nišu, Pirotu, Svrljigu, Medveđi i Mionici.

 

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 17 sati 10 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...