Radovi na zgradi za izbeglice u Mionici (foto: www.mionica.rs)
Radovi na zgradi za izbeglice u Mionici (foto: www.mionica.rs)
06.08.2018, 11:29

Počela izgradnja zgrade za izbeglice u Mionici

č: | fb:

Počeli su radovi vredni 40,5 miliona dinara na izgradnji porodične stambene zgrade u Mionici, namenjene zbrinjavanju izbeglih lica u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja u Srbiji – Potprojekat pet.

 

Rok za izgradnju stambenog objekta površine blizu 500 kvadratnih metara, sa 16 stanova je tristotine kalendarskih dana. Izvođači radova su preduzeća "Građevinar" Ub i "Greda" Valjevo. Opština Mionica je obezbedila lokaciju za izgradnju zgarde i infrastrukturu, dok je novac za radove obezbeđen u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja.


Regionalni program stambenog zbrinjavanja je zajednički višegodišnji program Srbije, BiH, Crne Gore i Hrvatske. Cilj je obezbeđivanje trajnog stambenog rešenja za sve porodice izbeglih lica kojima nije rešeno stambeno pitanje u Republici Srbiji, a nemaju gde da se vrate u zemlji svog porekla. Reč je o stambenom zbrinjavanju izbeglica koje su napustile ratom zahvaćena područja na prostorima bivše Jugoslavije u periodu od 1991-1995. godine, i utočište našle u Srbiji.

 

Regionalni stambeni program se finansira iz donatorskih sredstava kojima upravlja Razvojna banka Saveta Evrope, uz podršku međunarodne zajednice, uključujući EU, SAD, OEBS, Visoki komesarijat UN za izjeglice. Ostali donatori su Nemačka, Italija, Norveška, Švajcarska, Danska, Turska, Luksemburg, Kipar, Rumunija, Češka, Slovačka i Mađarska.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 8 sati

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 10 sati 49 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.