Deril G. Škot i Boban Janković (foto: Ana Perić)
Deril G. Škot i Boban Janković (foto: Ana Perić)
08.10.2018, 10:45

U Vrujcima uskoro centar za obolele od multiple skleroze

č: | fb:

Predsednik opštine Mionica Boban Janković i major vojske SAD - Kancelarija za bilateralne odnose Deril G. Škot potpisali su ugovor o izgradnji terapijskog centra za osobe obolele od multiple sklerozu u Banji Vrujci.

 

Naime, Kancelarija za saradnju u oblasti odbrane pri Ambasadi SAD (USEUCOM), u nameri da pomogne opštini Mionica u unapređenju svojih kapaciteta, pružiće humanitarnu pomoć finansiranjem izgradnje terapijskog centra za osobe obolele od multipla skleroze.

 

Objekat površine 600 metara kvadratnih posedovaće 10 smeštajnih jedinica sa ukupno 20 ležaja i zatvorenim bazenom, dok će se terapije za obolele od ovog teškog hroničnog oboljenja centralnog nervnog sistema pružati u postojećoj zdravstvenoj stanici.

 

- U svetu je ova nepredvidiva bolest dijagnostikovana kod 2,5 miliona ljudi, dok se taj broj u Srbiji kreće oko 6-7 hiljada. Adekvatna terapija je bitan aspekt života obolelih od multiple skleroze i uskoro će biti dostupna u Banji Vrujci. Planirano je da objekat, u kome će se vršiti usluge smeštaja, nege i lečenja osoba obolelih od multila skleroze, bude izgrađen u centru Banje Vrujci, na lokaciji pored zdravstvene stanice. Centar čija je procenjena vrednost nešto manje od 48 miliona dinara biće opremljen u skladu sa potrebama pacijenata, a zdravstvena stanica će nakon izgradnje objekta prerasti u rehabilitacioni centar- rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 15 sati 59 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 18 sati 36 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara