Mionica (foto: Đorđe Đoković)
Mionica (foto: Đorđe Đoković)
20.11.2018, 08:01

Novčana pomoć za izbegle i interno raseljene

č: | fb:

Opština Mionica, u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije, nastavlja da pomaže izbeglim i interno raseljenim licima koja su svoj dom pronašla na teritoriji mioničke opštine.

 

Tako je 18 socijalno ugroženih porodica izbeglih i interno raseljenih lica dobilo jednokratna novčana pomoć od po 15 hiljada dinara koju je obezbedio Komesarijat za izbeglice i migracije.

 

Projekat pomoći izbeglim i interno raseljenim licima se na teritoriji opštine Mionica sprovodi kroz različite programe i individualne pomoći koje imaju za cilj poboljšanje kvaliteta života ove kategorije stanovništva. Početkom novembra podeljeni su humanitarni paketi, a od početka godine realizovani su i projekti jednokratne i bespovratne pomoći u robi i materijalu, kao i projekat besplatne prave pomoći koja je na raspolaganju u prostorijama Opštinske uprave Mionica.

 

Pored ovoga, do sada su sprovedeni različiti programi poboljšanja uslova stanovanja porodica izbeglih i interno raseljenih lica kroz kupovinu seoskih domaćinstava sa okućnicom, zatim rešavanje stambenih pitanja kroz zakup ili otkup stambenih jedinica, kao i raspodela paketa građevinskog materijala.

 

Svakako najveći projekat je izgradnja višeporodične stambene zgrade površine 492 metra kvadratna, u Ulici Ratka Petrovića u Mionici namenjene zbrinjavanju izbeglih lica u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja u Srbiji za čiju je izgradnju posredstvom Komesarijata za izbelice obezbedila Razvojna banka Saveta Evrope.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 13 sati 44 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 16 sati 21 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara