Osečina (foto: Dragan Savić)
Osečina (foto: Dragan Savić)
21.05.2014, 13:42

Bez krova nad glavom 11 porodica

č: | fb:

Trodnevni poplavni pir bujičnih vodotoka u zapadnoj Podgorini i aktivirana klizišta i odroni koji još ne miruju, uništili su ili teže oštetili veći broj stambenih zgrada, poslovnih i ekonomskih objekata. Članovi Opštinske komisije za utvrđivanje i procenu štete od elementarnih nepogoda obavestili su Štab za vanredne situacije da su za sada  na teritoriji opštine Osečina evidentirali 11 kuća koje su do te mere srušene ili „načete” da nisu više za stanovanje.

Na žalost, to verovatno nije i njihov konačan broj.Porodice koje su u njima živele trenutno se nalaze kod komšija ili rodbine, a nekoliko njih ostalo je u svojim neuslovnim pomoćnim ili ekonomskim objektima.Lokalna samouprava nastoji da svima koji su ostali bez krova nad glavom što pre obezbedi novi sigurniji privremeni dom.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 9 sati 24 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 12 sati 13 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.