Krušik
Krušik
01.02.2016, 07:56

“Krušikova” Alatnica biće završena do kraja februara

č: | fb:

Valjevski “Krušik” je u prošloj godini ostvario dobit od oko 200 miliona dinara, a najveće dve investicije u koje je uloženo 20 miliona evra biće završene u ovoj godini. Kako je objavljeno u fabričkim novinama do kraja februara biće otvorena nova Alatnica, dok će Kapislana biti završena do kraja godine. Planirano je da sredinom februara, uz pomoć poslovnih partnera iz Španije, budu pušteni u probni rad proizvodni pogoni raketnog programa, a već za Dan fabrike, 22. februar, Alatnica će raditi punim kapacitetom. Kako se navodi, u novo “Krušikovo” postrojenje, a može se reći i novo srpsko jer će se prvi put u Srbiji proizvoditi komora za rakete ovom tehnologijom, biće zaposleno tridesetak radnika.

Nakon završetka, Alatnica će biti najveći proizvođač raketnog programa u ovom delu Evrope, kažu u “Krušiku”. Pored tog objekta gradi se i nova Kapislana, što će omogućiti da sadašnji uvoz kapisli bude zamenjen domaćim proizvodima. U “Krušiku” su nedavno boravili poslovni partneri iz Belgije, koji su uključeni u projekat nove Kapislane, koja će do, kako najavljuju u fabrici, biti završena do kraja godine i u punom pogonu. Planirano je da se angažuje četrdeset radnika koji bi trebalo da proizvedu 200 miliona inicijalnih kapisli. Taj kapacitet će biti udvostručen sledeće godine, najavljeno je u fabričkim novinama.

Uspešna godina za “Krušik”

Valjevski “Krušik” je u prošloj godini ostvario dobit od oko 200 miliona dinara, što je najboji poslovni rezultat ove fabrike u poslednje tri decenije. Kako je objavljeno u fabričkim novinama preko 12 miliona evra isplaćeno je prošle godine za palate i doprinose zaposlenima, a prosečna zarada je bila 48.000 dinara, što je iznad republičkog proseka.

„Krušik“, koji trenutno ima 1600 zaposlenih, sa otvaranjem novih radnih mesta nastaviće i u ovoj godini, najavljuju iz fabrike. Prošle godine zaposleno je 400, a planirano je da do aprila posao dobije još stotinu radnika. 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 2 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara