Aleksandar Vučić u Mionici (izbori 2014.) (foto: Đorđe Đoković)
Aleksandar Vučić u Mionici (izbori 2014.) (foto: Đorđe Đoković)
08.02.2016, 16:32

Premijer Aleksandar Vučić dolazi na proleće u Valjevo

č: | fb:

Premijer Aleksandar Vučić najavio je dolazak u Valjevo krajem aprila kada će otvoriti Kapislanu u „Krušiku”. On je dolazak u Valjevo potvrdio na sednici Skupštine Srbije u subotu, na kojoj je smenjen ministar odbrane Bratislav Gašić. To bi bila prva poseta Valjevu srpskog premijera i lidera SNS od dolaska na vlast naprednjaka.

Prema pisanju fabričkog lista trebalo bi na Dan „Krušika” 22. februara da bude otvorena Alatnica, gde će posao dobiti tridesetak radnika, dok će pogon Kapislane biti završen do kraja godine. U međuvremenu stižu najave iz „Krušika” da će Kapislana biti završena do kraja aprila i da će zaposliti oko 200 radnika. Inače, ove dve investicije vredne 20 miliona evra su najveća ulaganja u poslednjih nekoliko godina u valjevsku vojnu fabriku.

Kolubarske.rs su prošle nedelje pisale o dolasku Aleksandra Vučića u Valjevo 22. februara na Dan fabrike, kada je prema našim saznanjima trebalo da otvori Alatnicu. Samo dva dana pre potvrde Aleksandra Vučića da će doći u Valjevo, lider ubskih naprednjaka Darko Glišić je u programu Radio Valjeva rekao da ne zna ništa o toj poseti i „da na špekulacije do zvanične potvrde ne voli da daje komentare”. Glišiću nije bilo jasno ni odakle novinarima saznanja da će premijer uopšte posetiti Valjevo i „Krušik”.

Inače, Aleksandar Vučić od kada je premijer od 2014. godine, a i pre toga od 2012. kada je bio prvi potpredsednik Vlade nije dolazio u Valjevo, pa čak ni nakon majskih poplava 2014. godine kada je Valjevo bilo među gradovima koji su pretrpeli veliku štetu. Valjevski naprednjaci su svojevremeno, odgovarajući na pitanje novinara zbog čega premijer Srbije zaobilazi srpski grad Valjevo, govorili da „premijer ide samo u gradove u kojima se nešto radi, koji imaju projekte i da će, kad naprednjaci dođu na vlast u Valjevu, Aleksandar Vučić biti čest gost našeg grada!”

S obzirom na to da se, po naprednjacima nisu stekli uslovi za premijerovu posetu, jer još uvek nisu na vlasti, a u Valjevu se, kako tvrde ništa ne radi i grad je bez projekata, nameće se zaključak da je najavljena poseta „Krušiku” premijera Aleksandra Vučića zapravo predizborna kampanja lidera naprednjaka.

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 20 sati 47 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 20 sati 47 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara