Aleksandar Vučić u Krušiku
Aleksandar Vučić u Krušiku
14.05.2016, 11:14

Aleksandar Vučić pustio u rad novi pogon

č: | fb:

Premijer Srbije Aleksandar Vučić pustio je danas u rad mašinu u novom pogonu za serijsku proizvodnju raketnih sredstava vrednom 9,4 miliona evra obezbeđenih iz sopstvenih sredstava.

Takođe danas, u Krušiku je položen kamen temeljac za novu kapislanu vrednu deset miliona evra uz pomoć JP Jugomiport SDPR, koja će biti završena do oktobra. Predviđeni kapacitet proizvodnje je 400 miliona komada godišnje. Buduća kapislana zameniće 4.000.000 evra uvoza iz BiH. 

Kamen temeljac za novu kapislanu

Kamen temeljac za novu kapislanu (Foto: Đorđe Đoković)

"Krušik je, kao i Smederevska železara, priča o neodustajanju, o borbi. Danas imamo sve delove za rakete, obnavljamo raketni program. Biće zaposleno 70 ljudi. Pre četiri godine u proizvodnji je bilo 515 zaposlenih, a danas je 1.500 radnika u proizvodnji od preko 2.000 zaposlenih", rekao je Vučić u Krušiku

Dodao je da Krušik sada posluje dobro, te da SDPR izvozi 70 odsto njegove proizvodnje, i podsetio da je valjevska vojna fabrika 2011. i 2012. trebalo da ide u stečaj.

Aleksandar Vučić u Krušiku

Aleksandar Vučić u Krušiku (Foto: Đorđe Đoković)

Vučić je izrazio zadovoljstvo obnovom odbrambene industrije Srbije, gde je Krušik, uz Prvi partizan u Užicu i pogone u Velikoj Plani srce sistema. Krušik je naša najvažnija fabrika, dodao je Vučić.

„Krušik će da utiče na rast srpske ekonomije, a u 2017. godini nastojaćemo da Srbija bude među vodećim zemljama u rastu BDP u konkurenciji sa zemljama EU. To će doneti veće plate i penzije”, rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić u Krušiku

Aleksandar Vučić u Krušiku (Foto: Đorđe Đoković)

"Da smo vam pre nekoliko godina rekli da će se ovde opet proizvoditi rakete, rekli biste da smo ludi, a danas imamo sve delove za rakete i sve se proizvodi u Krušiku. Prvi put ćemo proizvoditi i cevi 155 milimetara. Kad sam razgovarao sa zaposlenima, video sam da ljudi žive za fabriku i da su srećni što mogu da rade i da izdržavaju porodice", rekao je Aleksandar Vučić uz obećanje da će Krušik ponovo biti najveća valjevska fabrika.

Aleksandar Vučić u Krušiku

Aleksandar Vučić u Krušiku

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 3 sati 11 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...