Maline (foto: Đorđe Đoković)
Maline (foto: Đorđe Đoković)
13.07.2016, 11:24

Sa 140 kilogram malina se plaća 280 dinara

č: | fb:

Rod maline u valjevskom kraju biće prepolovljen u odnosu na očekivani jer su poslednje vrućine negativno uticale na kvalitet plodova, rekli su danas Kolubarskim.rs pojedini otkupljivači.

 

"Rod je prepolovljen, a kvalitet je trenutno lošiji od očekivanog, pa će rolenda (malina ekstra kvaliteta) u ovom trenutku biti jedva deset odsto", kaže jedan od otkupljivača, koji dodaje da će najviše malina završiti u "pulpi" i moći da se koristi za proizvodnju sokova i drugih prerađevina

 

Dodaje kako su hladnjače poluprazne s obzirom na to da loš kvalitet malina ne omogućava njihovo zamrzavanje. On kaže da će sezonu eventualno moći da spase "jesenja malina", odnosno sorte koje kasnije sazrevaju pogotovo u malinjacim na višim nadmorskim visinama.

 

Kilogram malina se, posle početne cene od 140 dinara, sada plaća i do 280 dinara, što takođe govori o prepolovljenom rodu i žestokoj tržišnoj utakmici.

Valjevsko malinogorje prostire se na nekoliko stotina hektara na području opština Valjevo i Osečina.

 

 

Aktuelno

Preventivni pregled (foto: Branko Petrović)
Realizovani Pre 23 sati 23 minuta

Preventivni pregledi za kardiorenalni sindrom

Na poslednjim preventivnim pregledima organizovanim u nedelju 21. aprila 75 građana Valjeva iskoristilo je priliku da uradi EKG, izmeri krvni pritisak i puls, kao i da odredi bodimas indeks na...

Karate klub 014 Valjevo (foto: Karate klub 014 Valjevo)
Na Državnom prvenstvu Pre 23 sati 22 minuta

Šest medalja za karatiste Karate kluba 014 Valjevo

Na Državnom prvenstvu za poletarce, nade i pionire u karateu, koje je održano u Mladenovcu, valjevski mladi karatisti osvojili su šest odličja. Karate klub 014 Valjevo nastupio je sa osam takmičara.