Ajhinger pivo (foto: Đorđe Đoković)
Ajhinger pivo (foto: Đorđe Đoković)
12.08.2016, 06:57

Ajhinger, novo pivo Valjevske pivare

č: | fb:

Valjevska pivara je predstavila novo Ajhinger (Eichinger) pivo čija je proizvodnja počela pre tri meseca i već je, kako je sinoć rečeno, osvojilo ljubitelje piva "posebnim ukusom, proizvedeno po bavarskoj tehnologiji".

 

Pored promocije novog piva, sinoć su u Grand hotelu uručene nagrade onima koji su, kroz Fejsbuk kampanju, predlagali ime za novi proizvod Valjevske pivare.

Nakon razmatranja skoro 300 predloga pristiglih tokom jednomesečnog nagradnog konkursa, odlučeno je da će novo pivo nositi ime Ajhinger, čime je praktično vraćen naziv robne marke koja je bila popularna devedesetih godina prošlog veka. Jozef Ajhinger, poreklom Bavarac, bio je prvi stručni pivar koji je utemeljio proizvodnju Valjevskog piva, otuda ne čudi izbor za naziv novog piva.

 

Ajhinger pivo

Ajhinger pivo (Foto: Đorđe Đoković)

Ajhinger pivo je ne samo novi-stari brend Valjevske pivare, nego je i novi proizvod na kome su tehnolozi Valjevske pivare radili nekoliko meseci. Tehnolog proizvodnje piva Branko Bojić objašnjava da je novo pivo, pivo bavarskog tipa uz podsećanje da je Bavarska kolevka moderne tehnologije piva.

„Ajhinger pivo je proizvedeno bavarskom tehnologijom, izrazite je gorčine, ali plemenite, i visoke prevrelosti. Posebnu pažnju smo posvetili izboru hmelja, odlučili smo se za renomiranog nemačkog proizvođača i to je jedini uvozni sastojak našeg piva. Posebnom ukusu doprinosi i izvorska voda sa izvorišta Paklje“, kaže Bojić i dodaje da su veliki trud i znanje uložili u novi, kvalitetan, proizvod Valjevske pivare, a taj kvalitet, kako reče, sigurno će potvrditi i potrošači.

 

Ivana Nikolić i Branko Bojić

Ivana Nikolić i Branko Bojić (Foto: Đorđe Đoković)

Ivana Nikolić, mikrobiolog zadužena za kontrolu kvaliteta piva, kaže da se Valjevska pivara može pohvaliti da ima svoju propagaciju kvasca, što ima retko koja pivara.  

„Kvasac bitno utiče na kvalitet piva i njegov ukus, a naš kvasac je jako star, donet je iz Bavarske pre 40 godina, i on se u Valjevskoj pivari čuva posebnim metodama“, kaže Nikolić.

 

Predlog da novo pivo Valjevske pivare dobije ime Ajhinger je bio jedan od najčešćih predloga pratilaca Valjevske pivare na Fejsbuku.

Prvu nagradu osvojio je Aleksandar Čarnojević iz Valjeva, koji je prvi poslao predlog Ajhinger, a pored njega nagrade su dobila i još trojica, koja su prvog dana glasanja imala istovetan predlog, Valjevci Bojan Petrović i Aleksandar Marković i Vladimir Jezdić iz Beograda. Pored njih proizvodima Valjevske pivare nagrađeno je još deset ljubitelja Valjevskog piva učesnika Fejsbuk kampanje.

Rajevac i dobitnici nagrada

Rajevac i dobitnici nagrada (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 17 sati 41 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 17 sati 41 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara